James Cameron

James Cameron

Geboren: 16 augustus 1954, Kapuskasing, Canada

James Cameron gaat de geschiedenis in als de regisseur die zowel de 100 miljoen als de 200 miljoen dollar grens doorbrak met respectievelijk 'True Lies' en 'Titanic'. Geld is dan ook een van de belangrijkste ingrediŽnten voor zijn films. In...

Lees verder
  • Filmografie  
    • Regie

      Battle Angel (2020)

      Avatar 2 (2018)

      Avatar (2009)

      Ghosts of the Abyss (2003)

      Titanic (1997)

      Titanic 3D (1997)

      True Lies (1994)

      Terminator 2: Judgment Day (1991)

      The Abyss (1989)

      Aliens (1986)

      The Terminator (1984)

      Piranha II: The Spawning (1981)

    • Scenario

      Battle Angel (2020)

      Terminator: Genisys (2015)

      Avatar (2009)

      Terminator Salvation (2009)

      Titanic (1997)

      Titanic 3D (1997)

      Strange Days (1995)

      True Lies (1994)

      Terminator 2: Judgment Day (1991)

      The Abyss (1989)

      Aliens (1986)

      Aliens (1986)

      origineel verhaal

      Rambo: First Blood Part II (1985)

      The Terminator (1984)

      Piranha II: The Spawning (1981)

    • Acteur

      Watch the Skies! - Science Fiction, the History of Our Future (2005)

      The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing (2004)

      Ghosts of the Abyss (2003)

      Himself

      Titanic (1997)

      man op de dansvloer
    • Productie

      Battle Angel (2020)

      producent

      Cirque du Soleil: Worlds Away (2012)

      producent

      Sanctum (2011)

      producent

      Avatar (2009)

      producent

      Ghosts of the Abyss (2003)

      producent

      Solaris (2002)

      producent

      Titanic (1997)

      producent

      Titanic 3D (1997)

      producent

      Strange Days (1995)

      producent

      True Lies (1994)

      producent

      Terminator 2: Judgment Day (1991)

      producent

      Point Break (1991)

      uitvoerend producent
    • Camera

      Titanic (1997)

    • Montage

      Titanic (1997)

      Titanic 3D (1997)