« Terug naar de filmografie

Rowan Atkinson - Biografie

Rowan Atkinson wordt op 6 Januari 1955 geboren in Consett, Engeland. Hoewel zijn vader een boerderij net buiten de stad had, groeide hij, samen met zijn twee broers Rupert en Rodney, midden in de stad op. Rowan zat op een openbare school en na zijn periode op de Newcastle University ging hij in 1975 naar Oxford. In Oxford ontmoette hij scriptschrijver Richard Curtis, met wie hij comedy shows gaf, in het 'Oxford Theater' en later in de 'Edinburgh Fringe'.

Na een overweldigend optreden in het Hampstead Theater in 1978 werden hem rollen aangeboden in 2 Britse tv series, maar hij koos voor BBC's legendarische 'Not The Nine O'Clock News'. De show behaalde grote successen, bracht verschillende best-selling boeken uit, won een Emmy Award en de Britse Academy Award voor beste entertainment programma. Voor zijn optreden in 'Not The Nine O'Clock News' kreeg Rowan een Academy Award en werd BBC Persoonlijkheid van het jaar.

Zijn show in het Londen Globe Theater, was voor de hele periode lang volledig uitverkocht en hij won de 'Society of West End Theaters Award' voor het beste comedy optreden van het jaar. In 1983 begon hij samen met Richard Curtis te werken aan 'Black Adder'. Nadat hij klaar was met toeren voor zijn eigen show schreef hij en speelde mee in twee seizoenen van 'Black Adder'.

Na deze periode werd hij steeds bekender. In 1988 speelde hij mee in de 6 maanden durende comedy:'The Sneeze', hij speelde tegenover Sean Connery mee in 'Never Say Never Again' als Britse consulaat en in 1989 speelde hij met Steven Wright in de Academy Award winnende, korte film, 'The Appointments of Dennis Jennings'.

Zijn volgende stap in de televisie wereld was het bedenken van Mr. Bean. De pilot won een 'Golden Rose of Montreux' en was genomineerd voor een Emmy Award. Volgende afleveringen van Mr. Bean wonnen een Emmy, twee BANFF Awards en een ACE Award voor de beste comedy in 1995. Mr. Bean is in de loop der jaren aan meer dan 200 tv stations verkocht en werd gezien als de beste comedy van de eeuw.

In 1995 had Atkinson de hoofdrol in 'The Thin Blue Line'. Ook speelde Rowan Atkinson mee in de Award winnende 'Rowan Atkinson On Location In Londen' special (een 1 uur durende special met de hoogte punten van zijn momenten op het podium).

Zijn eerste grote film 'Bean: The ultimate disaster movie'kwam uit in 1997, en zes jaar later zou hij als 'Johnny English' een tweede bioscoophit scoren.
 • Reacties (9)  
   • Frans75
   • zondag 4 januari 2009
   • 02:33

   [ame="http://www.youtube.com/watch?v=seEGwx2txuc"]YouTube - Rowan Atkinson Smut[/ame]


   Toch ook een leuk stukje:D

   • Ivo Goedhart
   • dinsdag 6 januari 2009
   • 17:49

   Frans75 schreef:
   YouTube - Rowan Atkinson Smut


   Toch ook een leuk stukje:D


   Holy...................................... Kun je ook YouTube filmpjes afspelen op deze site?

   • meuh
   • woensdag 7 januari 2009
   • 09:04

   Ivo schreef:
   Holy...................................... Kun je ook YouTube filmpjes afspelen op deze site?


   Als je de url van een YouTube filmpje in het bericht zet, wordt dit automatisch omgezet in een afspeelbare film.

   • donderdag 26 februari 2009
   • 20:07

   Ik moet een spreekbeurt doen voor Engels over my favourite actor, vanzelfsprekend dat ik hem heb gekozen. Maar 3 vragen kan ik niet goed beantwoorden:
   -Wat zijn zijn plannen voor

   • Frans75
   • donderdag 26 februari 2009
   • 23:15

   HELP schreef:
   Ik moet een spreekbeurt doen voor Engels over my favourite actor, vanzelfsprekend dat ik hem heb gekozen. Maar 3 vragen kan ik niet goed beantwoorden:
   -Wat zijn zijn plannen voor   Op deze manier is het nogal moeilijk om hulp te verlenen.:confused:

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer