The Dictator
55%
Gebaseerd op 11 recensies

Recensies

The Dictator (2012)

70

Baron Cohen brengt het er goed vanaf

"Het mag dan nergens zo leuk worden als zijn werk in The Ali G Show, het geheel heeft wel iets fris. Het scenario bestaat uit een aaneenschakeling van punchlines en niet elke grap is even leuk, maar er zit genoeg bij om je aan het lachen te houden. In een tijd waarin de meeste komedies met hun leukste stukjes maar net een trailer weten te vullen, biedt The Dictator een stuk meer vermaak en originaliteit. Wie van Cohens eerdere werk en humor houdt, mag deze zeker niet overslaan."

Michelle Iwema - Filmtotaal
70

Subtiel is het misschien niet, maar het werkt

"...zonder twijfel het leukste, grappigste en charmantste typetje van Sacha Baron Cohen tot nog toe. De film shockeert, provoceert en gooit vakkundig modder op de Verenigde Staten. Zoals het een film van Larry Charles betaamd."

Sebastiaan Quekel - Filmpjekijken.com
70

Vleesgeworden politieke incorrectheid

"Het behaarde scrotum van Aladeen vliegt je in deze film beeldvullend aan. Is dat grappig? Ja. Op momenten is deze komedie om je te bescheuren. Sacha Baron Cohen is de vleesgeworden politieke incorrectheid. Hij neemt alles en iedereen op de hak, ook de Verenigde Staten. Gewoon even zien dus."

Annet de Jong - De Telegraaf
60

Minder doeltreffend en efficiënt dan Borat

"The Dictator is zeker een film met veel leuke momenten en een geslaagd nieuw komisch typetje, maar verzandt ook vrij vaak in flauwiteiten en makkelijke grappen."

Bart Rietvink - Movie 2 Movie
60

Net een voldoende

"In The Dictator zet Sacha Baron Cohen zijn nieuwste creatie overtuigende en vilein neer. Samen met een aantal scherpe grappen en een prachtige slotmonoloog weet de film, ondanks het wat slappe verhaal en de cliché-liefdesscènes, toch net een voldoende te halen."

Nico van den Berg - MovieScene
60

Stoet tenenkrommende en hilarische sketches

"The Dictator is eigenlijk meer een stoet sketches dan een lopend verhaal. En sommige grappen zijn meer dan hilarisch. Maar op andere momenten is The Dictator tenenkrommend."

Annemart van Rhee - Algemeen Dagblad
60

Trucje wordt sleets

"Toch maakt het wisselvallige The Dictator een sleetse indruk. Sacha Baron Cohen die als typetje politiek incorrecte grappen maakt, dat kennen we nu wel. De beste grap is de speech die Aladeen houdt met als thema 'als Amerika een dictatuur was', waarbij hij zaken noemt die nu ook al in de VS van toepassing zijn. Dan zie je een flits van de scherpe satire die The Dictator had kunnen zijn."

André Nientied - Nu.nl
40

Baron Cohen slappe alleenheerser

"Veel grappen missen doel omdat ze te flauw en voorspelbaar zijn. Het maken van een speelfilm lijkt sowieso niet Baron Cohen sterkste punt te zijn, want het script rammelt aan alle kanten en is eigenlijk weinig meer dan een aantal slordig aan elkaar verbonden sketches."

Marieke Kremer - Spits
40

De pr was leuker

"Subtiel zijn de typetjes van Sacha Baron Choen nooit geweest, maar wanneer er niemand is om zijn gespeelde lompheid terug te kaatsen, vallen zijn platte grappen dood en speelt de komiek in het luchtledige."

Berend Jan Bockting - De Volkskrant
40

Extra steek van Borat en Brüno ontbreekt

"De extra steek van Borat en Brüno, die met hun extreme gedrag de hypocriete types op hun pad genadeloos ontmaskerden, ontbreekt hier, en dat scheelt merkbaar. Zonder die slimme draai aan de poep- en penishumor blijft er een soort middelmatige Adam Sandler-film over, en daar is Cohen veel te leuk voor."

Klaas Kaptein - Veronica Magazine
40

Ongeschoren vrouwenoksels

Zodra hij een conventioneel filmscript moet volgen, is Baron "Cohen altijd al minder in vorm geweest - zie de nogal flauwe komedie Ali G Indahouse. In The Dictator grossiert hij in het soort stuitende opmerkingen dat je van zijn personages mag verwachten, maar zonder argeloze omstanders die daar geschokt op reageren is het effect veel minder leuk."

Rick de Gier - Cinema.nl