Safe
57%
Gebaseerd op 12 recensies

Recensies

Safe (2012)

70

Actie maakt veel goed

Logica is iets wat in Safe ontbreekt. (...) Gelukkig maakt de actie veel goed. Met Statham als zeer geschikte man voor deze rol, en een cast waar je als regisseur trots op mag zijn."

Eke Bosman - Filmpjekijken.com
70

Beuken

"Regisseur Boaz Yakin toont zich met Safe een goed actieregisseur. Ook hier speelt hij op safe en laat Jason Statham doen waar hij goed in is: beuken."

Pim Wijers - The Cult Corner
70

Jason is zelfs cool als hij een broodje eet

"een film met pittige geregisseerde actiescènes waarin Statham mag trappen, slaan, schieten en door de stad mag scheuren met geknevelde politiemannen en criminelen in de kofferbak; dat kan simpelweg niet vervelen."

Barend de Voogd - Nu.nl
70

Knokken en schieten

"Best lekker op z'n tijd, een rommelige knokfilm, waarin iedereen elkaar probeert dood te maken. Russen, Chinezen, corrupte politie, boeven vechten tegen boeven."

Annet de Jong - De Telegraaf
60

Geen topper, toch lekkere actiethriller

"Voor de fans van Jason Statham is het zeker genieten om hem in zijn eentje de gehele Russische en Chinese maffia te lijf te zien gaan. Hij laat wederom zien toch echt een van de betere actieacteurs van het moment te zijn. (...) Het verhaal zelf blijkt uiteindelijk toch wat minder goed in elkaar te steken en grootste probleem is dat het regelmatig nogal van de hak op de tak springt."

Martijn Scheepers - Movie 2 Movie
60

Nieuw testosteronfestijn met Jason Statham

"Overbodig te stellen dat je een genrefan moet zijn om van Safe te kunnen genieten. En dan nog zal deze film waarschijnlijk niemand heel lang bijblijven."

Marieke Kremer - Spits
60

Volslagen over the top

"Statham knalt, knuppelt, trapt, hakt en mept nuchter om zich heen, waarbij hij zelden een schrammetje oploopt. (...) de belangrijkste gemene deler van Jason Stathams films is nog steeds: je kunt je er geen buil aan vallen."

Arjan van Doremalen - Veronica Magazine
50

Formuleachtige actiescènes

"Boaz heeft zijn actiefilm een emotionele lading willen meegeven, maar faalt in deze opzet finaal. Het valt te betwijfelen of het zijn doelgroep ene moer kan schelen."

Arjan Welles - FilmTotaal
50

Voorspelbare actiethriller

"De film biedt simpel vermaak, maar het ontbreekt aan creativiteit om de middelmaat te ontstijgen."

Matthijs van der Veer - MovieScene
40

Held maakt Safe toch de moeite waard

"De film hang aan elkaar van clichés, de plot is zwak en de personages zijn nogal eendimensionaal. Uitgezonderd Jason Statham dan, die als Luke Wright de hele stad uitmoordt en tegelijk sympathiek weet te blijven."

Rianne van der Molen - Algemeen Dagblad
40

Hollywoods favoriete ruwe bolster, blanke pit

"Regisseur Boaz Yakin melkt het voor de hand liggend sentiment in dit misantropische Safe gelukkig niet uit. Verder is het veel rondvliegende kogels en ongeloofwaardig gedoe, schuddende camera's en ADHD-montage, niets nieuws."

Floortje Smit - De Volkskrant
40

Statham does New York

"De gevechtsscènes en achtervolgingen zijn met vaart gefilmd. Wel is het geweld buitensporig hard en dat komt de geloofwaardigheid niet ten goede. Het is sowieso vreemd dat het menselijke element er bij deze regisseur zo bij inschiet. De koppeling van een gedesillusioneerde smeris en een moederziel alleenstaand meisje bood zoveel mogelijkheden. Maar van een serieuze bonding is hier geen sprake. (...) The Stat speelt op safe, en dat kun je in deze branche niet eindeloos blijven doen."

Mark van den Tempel - De Filmkrant