Salmon Fishing in the Yemen
59%
Gebaseerd op 9 recensies

Recensies

Salmon Fishing in the Yemen (2011)

70

Fijne Britse komedie

"Hoewel in principe een verhaal met een ietwat serieuze, politieke ondertoon wordt verteld, is het eigenlijk gewoon een ontzettend fijne Britse komedie, waarin vooral Kristin Scott Thomas het beste uit de verf komt."

Alette Kreuze - Filmpjekijken.com
60

Aangenaam tijdverdrijf

"De lekker droge McGregor brengt de opbloeiende romance samen met Blunt goed tot leven, en dat weegt uiteindelijk zwaarder dan de nogal krukkige manier waarop de film tot z'n eind komt."

Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
60

Een mager zesje

"Onder de maat wordt het nooit - laat dat maar over aan Ewan McGregor, die sterk speelt, en Kristin Scott Thomas, die in geen enkele film minder dan geweldig is - maar sprankelen doet het ook op geen enkel ogenblik, waardoor de film als ongedenkwaardige pulp, een tussendoortje, kan worden gezien."

Luuk Imhann - Movie 2 Movie
60

Eerst humor, dan drama

"de premisse over zalmen in Jemen is idioot genoeg om intrigerend te zijn en belooft een mooie parabel op te leveren, maar ergens halverwege gaat het mis."

Floortje Smit - De Volkskrant
60

Lief, maar voorspelbaar

"zo origineel als de titel is de inhoud helaas niet. Achter het verhaal van een sjeik die wil vissen in Jemen, schuilt een minder verfrissende romantische verhaallijn. De uitkomst is lief en hartverwarmend, maar wel erg voorspelbaar."

Grieteke Meerman - Spits
60

Netjes binnen de lijntjes

"Het is jammer dat de regisseur het er allemaal zo dik bovenop meent te moeten leggen, omdat hij hierdoor de kijker niet uitnodigt om door te denken of zaken zelf in te vullen. (...) Maar het is vooral het satirische en maatschappijkritische element dat door Hallström niet ten volle wordt benut."

Arjan Welles - FilmTotaal
60

Twee tegenpolen groeien naar elkaar toe

"Hallströms nieuwste film heeft met Ewan McGregor en Emily Blunt twee pittige hoofdrolspelers, en Kristin Scott Thomas heeft een geestige bijrol."

André Nientied - Nu.nl
60

Visionair of halve zool?

"Salmon Fishing in the Yemen werkt het beste als pretentieloze romantische komedie. (...) Het lijkt echter alsof de altijd ietwat drammerige Hallström hoger heeft willen inzetten. Beschouwd als serieuze parabel over moed en dromen en levenskeuzes, is de film minder goed verteerbaar."

Rick de Gier - Cinema.nl
40

Uit met die trui

"Lasse Hallströms Salmon Fishing in the Yemen is een film die van alles wel wat heeft: romantiek, satire, exotisme, een vleugje terrorisme en wat quasi-filosofische vismetaforen. De personages zijn er bij dit alles wel een beetje bij ingeschoten want dat van McGregor is de enige dat nog wat reliëf krijgt."

Sasja Koetsier - De Filmkrant
Registreren Inloggen