Geen grappen meer bij Oscars?

Geplaatst op 13 december 2008 14:26 in Nieuws, Oscars Robbert Blokland
Hugh Jackman in plaats van Jon Stewart of Ellen DeGeneres? Het kan verkeren: voor het eerst in jaren heeft de Academy gekozen voor een niet-komiek als presentator voor de komende Oscaruitreiking. Eerder ging het sterke gerucht dat Ricky "The Office" Gervais de uitreiking mocht leiden.

Het is niet de eerste keer dat de 40-jarige Jackman een groot evenement presenteert. Eerder leidde hij al de uitreiking van de Tony Awards in goede banen. Volgens de organisatie is de Australische acteur een uitstekende entertainer en moet de uitreiking vooral een "leuke aangelegenheid worden". Jackman, onlangs nog verkozen tot meest sexy man ter wereld, zou daar de aangewezen persoon voor zijn. "Hij heeft stijl, is elegant en weet de juiste toon te treffen", aldus een zegsman van de Oscars.

De organisatie stelt verder af te willen van de late night tv-presentatoren die de show stelen bij de uitreiking. "Het feest draait om filmsterren", luidt een verklaring. Het is natuurlijk maar de vraag of de ceremonie er leuker van wordt. Hollywood is doorgaans toch al niet zo goed in het relativeren van zijn eigen verdiensten.

Hoe Jackman het doet, kunnen we zien op 22 februari. De nominaties worden een maand eerder bekendgemaakt.