Van Heyningen Jr gaat het vervolg op The Thing regisseren

Geplaatst op 29 januari 2009 16:30 in Nieuws Dorine van der Wind
De Nederlandse reclameregisseur Matthijs van Heijningen jr. gaat voor de Amerikaanse studio Universal een vervolg maken op de horrorklassieker The Thing. Het wordt zijn tweede film. Van Heijningen jr. is momenteel als regisseur verbonden aan Army of the Dead, een zombiefilm naar een verhaal van Zack Snyder (Dawn of the Dead, 300).

The Thing van John Carpenter uit 1982 gaat over een groep wetenschappers die op Antarctica wordt belaagd door een buitenaards wezen dat iedere menselijke gedaante kan aannemen. Het nog titelloze vervolg vertelt hoe een Noorse expeditie de alien vindt voordat de gebeurtenissen in The Thing plaatsvinden. In de film uit '82 speelt Kurt Russell de hoofdrol, de nieuwe cast is nog niet bekend.


Matthijs van Heijningen jr. is de zoon van de bekende producent die klassiekers als De Lift en Ciske de Rat op zijn naam heeft staan. Junior is internationaal bekend dankzij zijn prijswinnende TV-commercials. De Nederlander maakte onder meer reclamefilms voor Toyota, Peugeot, Renault, Stella Artois, Pepsi en Bud Light. Als regisseur is Army of the Dead zijn debuutfilm, die is hij nu aan het afronden. De film verhaalt over een man die in de nabije toekomst zijn dochter uit een door zombies overmeesterd Las Vegas moet redden.