Achter de schermen bij Gangster Boys

Geplaatst op 24 mei 2009 13:32 in Sterren en acteren Paul Ruven
Hoe gedraagt een gangster zich precies? Daar gingen de repetities van Gangster Boys vandaag over. We kennen allemaal de gangsters uit Scarface, Goodfellas en The Godfather. Maar hoe ziet een gangster in Nederland eruit? Want rappers Yes-R en Turk moeten volgende week leerling-gangsters spelen, als de opnames van Gangster Boys beginnen.

Turk en Yes-R

Een Turks koffiehuis heeft een centrale plaats in het verhaal. Yes-R en Turk komen daar in een voor hen hele nieuwe wereld. En wel een levensgevaarlijke wereld. Want dit koffiehuis is niet zomaar een koffiehuis. Hier zwaait de onderbaas (Cahit Olmez, uit "Van Speijk") met zijn helpers (Murat Toker en Ergun Simsek, uit Van God Los) het scepter.

Zij zijn echte gangsters, en zij bepalen wie er een klus krijgen vandaag of helemaal niks krijgen. YES-R en TURK moeten helemaal onderaan de ladder beginnen. Zij moeten eerst een vernederende ontgroeningsperiode door. In plaats van respect en rijkdom moeten ze shoarma en wc-papier halen. Maar wil je gangster worden, dan moet je zo beginnen.

Murat Toker, Cahit Olmez en Ergun Simsek

Yes-R en Turk hadden er wel even moeite mee, om zo vernederd te worden door de onderbaas en zijn helpers. Maar ja, het hoort ook bij de rol.

Gelukkig heeft hun rol ook hele leuke kanten. Zo gaan ze snel weer repeteren met de aantrekkelijke Gamze Tazim (uit Huis Anubis) en Fatma Genc (uit Spangas), en binnenkort spelen ze met Georgina Verbaan (Alibi), Nicolette Kluijver (BNN) en Miss Holland Deniz Akkoyun.