Rijzende ster Sylvia Hoeks

Geplaatst op 15 februari 2011 09:42 in Nieuws, Interview, Berlijn Kita van Slooten
Nadat het in 2010 de beurt was aan Lotte Verbeek is dit jaar Sylvia Hoeks uitgenodigd om in Berlijn deel te nemen aan het Shooting Stars programma. De actrice is samen met negen andere jonge talenten uit Europa aanwezig op het filmfestival om daar te worden voorgesteld aan de internationale pers, casting directors en andere mensen uit de filmwereld. We zullen in de toekomst nog veel van ze gaan horen, maar voor het zover is moeten de acteurs er nog even aan wennen zo in de spotlights te staan.


Sylvia Hoeks
Voordat de persconferentie begint legt Sylvia Hoeks met haar telefoon de zaal vol journalisten en fotografen vast. Ook haar Engelse collega Domhnall Gleeson, te zien in Harry Potter and the Deathly Hallows en True Grit, filmt wat er om hem heen gebeurt.

De Europese talenten voelen zich stuk voor stuk vereerd om als Shooting Star geselecteerd te zijn en de hechte groep is daarnaast vooral blij dat ze elkaar hebben leren kennen. "Eigenlijk zouden we met z'n allen een film moeten maken. Dat zou pas echt leuk zijn", zegt Hoeks enthousiast. De Nederlandse actrice legt de aanwezige pers uit dat ze is gaan acteren omdat ze het op haar achttiende gezien had met het modellenwerk waar ze als veertienjarige mee begonnen was. "Ik was er wel klaar mee en moest vervolgens mensen van de toneelschool gaan overtuigen dat ik écht wilde acteren. Dat ik juist ook heel graag lelijk wil zijn."


Andrea Riseborough
Op de vraag of ze bepaalde rolmodellen hebben antwoordt de Engelse afgevaardigde Andrea Riseborough dat dat in haar geval niet zo is. "Er zijn geen mensen wiens carrière ik ambieer. Natuurlijk zijn er tal van acteurs die me inspireren, maar ik wil bovenal mijn eigen weg gaan en mijn eigen carrière hebben." Van alle Shooting Stars zal het waarschijnlijk Riseborough zijn die als eerste doorbreekt. De frêle actrice gooide in eigen land al hoge ogen met haar rol in het misdaaddrama Brighton Rock en haar vertolking van Margaret Thatcher in het bekroonde televisiedrama over het leven van de voormalige Britse premier. Ook is ze samen met Keira Knightley, Carey Mulligan en Andrew Garfield te zien in het romantisch drama Never Let Me Go en heeft ze één van de hoofdrollen in Madonna's komende film W.E.

Zelf ziet ze het niet zozeer als een doorbraak. "De artistieke samenwerking met Madonna was een bijzondere ervaring, maar een doorbraak... Wat is dat nou eigenlijk?" Ook haar vrienden zijn haar niet anders gaan bekijken. "Ze zijn natuurlijk wel trots, maar dat ben ik ook op hen. Als we samen zijn is het in ieder geval niet zo dat het alleen maar over mij en mijn werk gaat."


Alexander Fehling
De Duitser Alexander Fehling probeert eveneens nuchter te blijven. Hij was samen met Brad Pitt en Michael Schumacher te zien in Tarantino's Inglourious Basterds, maar zegt dat het niet intimiderend was op om met zulke grote namen op een set te staan. "Ik zou het eerder een uitdaging noemen. Je voelt de hele tijd de adrenaline door je lichaam razen."

Fehling heeft al een hele rits interviews achter de rug en de lange persdag begint zijn tol te eisen. "Ik word een beetje moe van mijn eigen antwoorden." Tijd om over iets anders te praten dus. Heeft hij zijn collega's en nieuwe vrienden al wat meer van Berlijn kunnen laten zien? "Tot nu toe zijn we allemaal nog maar op allerlei filmfeestjes geweest hier op het festival, maar ik zou de rest graag mee nemen naar een goede nachtclub. Ik hoop dat we daar nog tijd voor hebben."