De tien vetste Nike commercials van beroemde filmregisseurs

Geplaatst op 5 april 2011 11:13 in Video Thomas Simons
Als beroemde filmregisseurs zoals David Fincher, Spike Lee en Robert Rodriguez zich met reclames voor Nike gaan bezighouden, krijgen zelfs de grootste filmfans zin in sport. De tien coolste commercials staan hier op een rijtje. Plus eentje van de concurrent...

1. Snatch-regisseur Guy Ritchie gebruikte zijn flitsende stijl voor deze point-of-view commercial over de carrière van een profvoetballer.2. De surrealistische stijl van Terry Gilliam leende zich perfect voor 'The Secret Tournament'.3. Deze recente commercial werd geregisseerd door Jake Scott, zoon van Ridley, die onlangs de film Welcome to the Rileys maakte.4. Zelfs arthouse-filmer Alejandro González Iñárritu liet zich door Nike verleiden om op de commerciële tour te gaan. Met muziek van onze eigen Nederlandse progrockband Focus van Thijs van Leer en Jan Akkerman.5. De beste voetballers laten zich door een eigenzinnige regisseur David Lynch niet in bedwang houden.6. Deze ruwe reclame werd geschoten door Mark Romanek (One Hour Photo, Never Let Me Go).7. De stoere wereld van het American Football paste precies in het straatje van Michael Mann (Heat, Miami Vice).8. De explosieve Grindhouse-achtergrond van Robert Rodriguez herken je terug in deze commercial met basketballer Kobe Bryant en rapper Kanye West.9. Spike Lee maakte deze retro-commercial samen met basketbal-legende Michael Jordan.10. De carrière van David Fincher (Se7en, Fight Club, The Social Network) begon bij videoclips én commercials. Deze Instant Karma stamt nog uit 1993.


Zin gekregen in sport? Maak dan gebruik van het feit dat Sport1 Live de hele maand april gratis te zien is. Dat is dus een maand lang gratis internationale topsport op je tv. Bekijk hier op welk kanaal je jouw tv moet zetten.

Nog een extraatje dan, want net als wij is ook Fincher niet eenkennig. Dat bewijst deze reclame wel die hij maakte voor Nike-concurrent Adidas, getiteld Mechanical Legs.


Kijk deze maand dus niet alleen naar Film1, maar ook gratis naar Sport1 Live!