Ben Affleck favoriet voor Stephen Kings The Stand

Geplaatst op 22 oktober 2011 16:55 in Nieuws Anneke Arentsen
Productiemaatschappij Warner Bros heeft zoveel vertrouwen in Ben Afflecks spionnenfilms Argo dat de regisseur door de studio is gekozen om The Stand van Stephen King (The Shining) te verfilmen.

Affleck heeft zijn strepen verdiend met zijn regiedebuut Gone Baby Gone en opvolger The Town, maar zelfs voor hem zal het verfilmen van het apocalyptische boek van Stephen King een grote klus worden. Het verhaal is in 1994 al bewerkt tot een miniserie van 366 minuten en een speelfilm duurt gemiddeld een stuk korter.

Ben Affleck in The Town

In The Stand breekt een supergriep uit in Amerika, waardoor meer dan 99 procent van de wereldbevolking sterft. Na de plaag kiest een deel van de overlevenden voor de goede kant en de rest wordt kwaadaardig.

Affleck is op dit moment bezig met de opnames van zijn regieproject Argo waarin hij ook de hoofdrol speelt. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een groepje CIA agenten die in Iran zes Amerikaanse diplomaten moeten redden van een gijzeling. Ze ontsnappen door te doen alsof ze een sci-fi film maken. Daarnaast is de regisseur in onderhandeling om de actiethriller Line of Right te maken.