Mickey Rourke verlaat Seven Psychopaths en beledigt regisseur

Geplaatst op 8 november 2011 15:57 in Nieuws Anneke Arentsen
Acteur Mickey Rourke (The Wrestler) sloeg een rol in The Expendables 2 af om in de nieuwste film van In Bruges-regisseur Martin McDonagh te spelen. Dat bleek in eerste instantie een slimme zet, maar Rourke kan de man nu niet meer luchten of zien.

Rourke keek heel erg uit naar zijn samenwerking met McDonagh, Colin Farrell, Sam Rockwell en Christopher Walken voor de misdaadfilm Seven Psychopaths. De rol van brute gangster met een liefde voor honden was de acteur op het lijf geschreven. En toch ging het mis.

Mickey Rourke met zijn twee hondjes

Rourke zegt graag wat er op zijn hart ligt en schroomde dan ook niet om na het aankondigen van zijn vertrek de Ierse regisseur via de media, nog een trap na te geven. "De regisseur was een rukker. Hij wilde heel veel voor weinig," vertelde hij in een interview met Moviefone. "Hij moet met zichzelf gaan spelen," voegde hij hier later nog aan toe.

Rourke geeft de makers van zijn films wel vaker een trap na. Zo moest producent Marvel recentelijk aanhoren dat Rourke zijn personage Whiplash in Iron Man 2 een platte Russische moordmachine vond en dat de acteur hem een gelaagd karakter had willen geven. Maar dat mocht niet. Regisseur Mitch Glazer kreeg te horen dat zijn thriller Passion Play slecht was en dat Megan Fox niet goed kon acteren.

Seven Psychopaths wordt een zwarte komedie over de strubbelende schrijver Marty (Farrell) die ervan droomt om zijn scenario 'Seven Psychopaths' af te maken. Hij heeft alleen nog wat focus en inspiratie nodig... Billy (Rockwell) is Marty's beste vriend, een werkeloze acteur en hondendief die zijn beste vriend graag wil helpen. Hans (Walken) is Billy's compagnon. Rourke zou de rol van gangster Charlie spelen wiens hond door Billy en Hans gestolen wordt.

Mickey Rourke is vanaf donderdag te zien in de actiefilm Immortals.