Reese wint oorlog tegen Denzel in Nederland

Geplaatst op 28 februari 2012 11:01 in Nieuws Michel Ferreira

Box Office NL - Het gecompliceerde liefdesleven van Reese Witherspoon hield Nederland net iets meer bezig dan de actiefratsen van Denzel Washington. De romantische actiekomedie This Means War met Witherspoon heeft de toppositie van de Nederlandse bioscoop top tien bemachtigd. De actiethriller Safe House met Denzel Washington is binnengekomen op de tweede plaats.

Toch slaat Denzel Washington geen modderfiguur met zijn nieuwste film. Safe House draait namelijk in bijna de helft minder zalen dan This Means War. Als gekeken wordt naar de gemiddelde geldopbrengst per doek dan doet Denzel Washington het veel beter dan Reese Witherspoon.

Door de krokusvakantie doen de familie- en kinderfilms goede zaken in de bioscoopzalen. The Muppets zakt weliswaar van de eerste naar de derde plaats, maar de geldopbrengst was een stuk hoger dan het vorige weekend. De Nederlandse jeugdfilm Achtste-groepers huilen niet stijgt van de zesde naar de vierde plaats. De Efteling-productie Sprookjesboom de film spreekt duidelijk tot de verbeelding van de allerkleinsten en komt binnen op de zesde plaats. En na een tegenvallende eerste week is Tony 10 alsnog in de top tien binnengekomen op een negende plek.

Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe is de hekkensluiter van de top tien. Zijn nieuwe horrorfilm The Woman in Black heeft net de Nederlandse box office lijst gehaald. De actiesequel Ghost Rider: Spirit of Vengeance, de thriller The Girl with the Dragon Tattoo, de horrorfilm The Devil Inside, het Turkse epos Fetih 1453 en Steven Spielbergs oorlogsdrama War Horse hebben de top tien moeten verlaten.

De trailer van This Means War

Top tien van 23 t/m 26 februari 2012
1. (-)This Means War (week 1)
2. (-) Safe House. (week 1)
3. (1) The Muppets (week 3)
4. (6)Achtste-groepers huilen niet (week 2)
5. (3) Journey 2: The Mysterious Island (week 2)
6. (-)Sprookjesboom de film (week 1)
7. (2) The Descendants (week 4)
8. (5) Hugo (week 2)
9. (13) Tony 10 (week 2)
10. (-) The Woman in Black (week 1)

Deze week in première
Sam Worthington (Avatar, Clash of the Titans) speelt de hoofdrol in de nieuwe thriller Man on a Ledge. Ex-agent Nick dreigt om van een gebouw af te springen. De vraag is echter of hij écht dood wil gaan. De politie besluit de onderhandelaar Lydia in te schakelen om met hem te gaan praten.

De trailer van Man on a Ledge

In de gitzwarte komedie Young Adult keert Mavis Gary, een schrijfster van tienerboeken, naar haar geboorteplaats terug haar vroegere schoolvriendje te heroveren. Haar terugkomst valt niet bij iedereen in goede aarde. Charlize Theron speelt de hoofdrol in deze nieuwe samenwerking van regisseur Jason Reitman en scenarioschrijfster Diablo Cody, die eerder een hit scoorden met Juno.

De trailer van Young Adult

In de Nederlandse misdaadkomedie Plan C speelt Ruben van der Meer een louche Amsterdamse rechercheur met fikse gokschulden bij gevaarlijke criminelen. Wanneer de Turkse onderwereldfiguur Suleyman de ex-vrouw en zoon van de rechercheur bedreigt, bedenkt hij een geniaal plan om alles recht te zetten.

De trailer van Plan C

In de komedie Project X grijpen drie onpopulaire scholieren hun kans om zichzelf op de kaart te zetten. Met het geven van een fantastisch feest hopen ze populair te worden. Wat begint als een onschuldig project, loopt helemaal uit de hand.

De trailer van Project X

Het Nederlands drama 170 Hz draait om twee dove tieners die samen voor het eerst de liefde ervaren. Gaite Jansen en Michael Miller spelen de hoofdrollen in dit speelfilmdebuut van regisseur Joost van Ginkel, dat vorig jaar de Film1 Publieksprijs won op het Nederlands Film Festival.

De trailer van 170 Hz

Ook draait The Mill and the Cross, een film over de Brabantse schilder Pieter Bruegel met Rutger Hauer in de hoofdrol, vanaf deze week in de Nederlandse filmtheaters.