True Blood-acteur favoriet voor Tarzan

Geplaatst op 15 november 2012 09:36 in Nieuws Anneke Arentsen

Als er iemand de gespierde wildeman kan spelen die in een lendendoek door de jungle zwiert, dan is het True Blood-acteur Alexander Skarsgård wel. Regisseur David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows) heeft laten weten de knappe Zweedse acteur graag in te huren voor zijn Tarzan-film. Dit meldt Variety.

Yates heeft zijn voorkeur voor Skarsgård uitgesproken, maar de producenten hebben hem de rol nog niet officieel aangeboden. Tom Hardy (The Dark Knight Rises) is favoriet bij de studio, maar ook Charlie Hunnam (Cold Mountain) en Henry Cavill (Man of Steel) zouden nog in de race zijn. De Tarzan-film is gebaseerd op het boek 'Tarzan of the Apes' van Edgar Rice Burroughs.

Samuel L. Jackson (The Avengers) gaat waarschijnlijk de andere hoofdrol in Tarzan voor zijn rekening nemen. Hij zal Williams spelen, een personage dat speciaal voor de film is bedacht door scenaristen Stephen Sommers (The Mummy) en Stuart Beattie (G. I. Joe: The Rise of Cobra). Jackson zal een veteraan spelen, die er alles aan doet om vergeven te worden voor de gruweldaden die hij tijdens zijn dienst heeft begaan tegen de Indianen. De veelgevraagde acteur is binnenkort te zien in Django Unchained, de reboot van RoboCop en de Oldboy-remake.

Skarsgård was onlangs te bewonderen in het actiespektakel Battleship en Melancholia van Lars von Trier en is net klaar met de opnames van het drama The East, waarin hij te zien is naast Ellen Page (Juno).