Johnny Depp kapt met gangsterfilm om geld

Geplaatst op 31 mei 2013 11:11 in Nieuws Michel Ferreira

Afgelopen februari stond Johnny Depp klaar in de startblokken voor de gangsterfilm Black Mass, waarin hij de notoire gangster Whitey Bulger zou vertolken. Maar de acteur heeft zich uit het project teruggetrokken, omdat de producenten niet zijn prijskaartje van $20 miljoen kunnen betalen. Dit meldt The Hollywood Reporter.

De producenten van Black Mass waren onlangs op het filmfestival van Cannes om het budget van $60 miljoen rond te krijgen. Helaas hapten niet genoeg financiers toe, waarop de makers genoodzaakt waren om te bezuinigen op de kosten van hun gangsterfilm. Ze vroegen hun hoofdrolspeler Johnny Depp of hij bereid was zijn vraagprijs te halveren naar tien miljoen. Maar de acteur weigerde en is nu opgestapt.

Op dit moment is Johnny Depp bezig met de opnames van de sci-fi film Transcendence. Hierna stond de productie van Black Mass in de planning. Het is nu de vraag of de producenten op korte termijn een gelijkwaardige filmster kunnen strikken voor hun film. Die draait om de bloeddorstige gangster Whitey Bulger die in juni 2011 werd gearresteerd na vijftien jaar op de vlucht te zijn geweest. Vooralsnog zijn acteur Joel Edgerton (The Great Gatsby) en regisseur Barry Levinson (Rain Man) aan boord van het project.

Nu Johnny Depp zich teruggetrokken heeft uit Black Mass, kan hij zich snel wijden aan twee geplande sequels van zijn grootste hits, Pirates of the Caribbean en Alice in Wonderland. Deze week werd bekend dat Disney het regieduo Joachim Rønning en Espen Sandberg heeft gestrikt voor het vijfde avontuur rond piraat Jack Sparrow. Deze Noorse filmmakers oogsten recent veel lof met de waargebeurde avonturenfilm Kon-Tiki, die zich eveneens grotendeels op zee afspeelt.Vanochtend werd bekend dat Disney ook een regisseur heeft benaderd voor het vervolg op Alice in Wonderland, waarin Johnny Depp gestalte gaf aan The Mad Hatter. Voor beide projecten zal Disney geen moeite hebben om aan de vraagprijs van de acteur te voldoen.

Johnny Depp is nu bij Film1 te zien in The Rum Diary.

Film1 promo: The Rum Diary