Vierde Beverly Hills Cop toch in bioscoop?

Geplaatst op 26 juli 2013 10:28 in Nieuws Michel Ferreira

Eddie Murphy keert waarschijnlijk toch terug in de bioscoop als agent Axel Foley. Nu er alsnog geen tv-serie van Beverly Hills Cop komt, lijkt de studio Paramount alsnog een vierde speelfilm te willen maken.

Vorig jaar kwam het bericht dat er een heuse tv-serie zou komen van Beverly Hills Cop. Het idee was om de reeks te laten draaien rond de zoon van Axel Foley, die eveneens als grofgebekte politieagent van het arme Detroit naar het rijke gedeelte van Los Angeles overgeplaatst zou worden om misdaden op te lossen. Eddie Murphy zou de serie produceren samen met Shawn Ryan (tv-serie The Shield). Bovendien zou Eddie in enkele afleveringen verschijnen als Axel Foley. Leuk idee, nietwaar?

De Amerikaanse tv-zenders vielen dan ook over elkaar heen om de reeks in handen te krijgen. Uiteindelijk lukte het CBS om de concurrenten af te troeven. Een pilot met Brandon T. Jackson en Eddie Murphy als zoon Aaron en vader Axel Foley werd gedraaid. Daarin maakte ook Judge Reinhold zijn opwachting, in een cameo als Axels goede vriend Billy Rosewood.

Toch ging het mis: na lang beraad besloot CBS de tv-reeks van Beverly Hills Cop niet te financieren. De producenten probeerden de serie nog onder te brengen bij een andere tv-zender, maar niemand beet meer toe. Via Twitter laat producent Shawn Ryan weten dat de serie een snelle dood is gestorven...

... maar dat de filmreeks weer springlevend is. "Goed nieuws voor de fans van de reeks is dat de pilot zo goed beoordeeld werd, dat Paramount bezig is met een nieuwe Beverly Hills Cop-film," aldus de tweet van de producent. Als we de merkwaardige logica van Shawn Ryan volgen, betekent dit dus dat de pilot zó goed was dat iedereen het idee voor een serie afwees.

Goed, dit betekent dus dat we de komende jaren weer nieuwe geruchten rond de vierde Beverly Hills Cop-film mogen verwachten. Of misschien wordt het een remake? Of een reboot? Of een geanimeerde webserie? Of een graphic novel? Of... wie maalt hier nog om?!

Eddie Murphy is nu bij Film1 te zien in A Thousand Words.

De Film1 promo van A Thousand Words