Rachel McAdams mogelijk in ruimtedrama Passengers

Geplaatst op 28 oktober 2013 08:15 in Nieuws Evelien van Baekel - Poodt

Rachel McAdams (Midnight in Paris) gaat mogelijk een hoofdrol vertolken in het scifi-drama Passengers, naast Keanu Reeves (Generation Um...). De actrice zou daarmee Reese Witherspoon vervangen, die uit het project stapte vanwege een overvol werkschema. Dit meldt Empire Online.

In Passengers is een immens ruimteschip onderweg naar een ver weg gelegen planeet. Aan boord zijn duizenden passagiers die kunstmatig in slaap worden gehouden. Wanneer een foutje in de boordcomputer een van de crewleden (Keanu Reeves) per ongeluk negentig jaar te vroeg wekt, moet hij een keuze maken. Eenzaam oud worden en sterven, of nog iemand wekken om hem gezelschap te houden.

Het script voor Passengers is geschreven door Jon Spaihts, die eerder verantwoordelijk was voor het scenario van de veelbesproken scifi-film Prometheus. De regie ligt in handen van tv-veteraan Brian Kirk. Rachel McAdams is momenteel in de bioscoop te bewonderen in de romantische scifi-komedie About Time. Ze is binnenkort te zien in Anton Corbijns thriller A Most Wanted Man, naast Philip Seymour Hoffman en leent daarna haar stem aan een personage in de animatiefilm The Little Prince.

Het is nog niet bekend wanneer Passengers in de bioscoop verschijnt.