In de cast: Christoph Waltz houdt van Nederland, Johnny Depp krijgt meer geld en Jennifer Aniston huilt

Geplaatst op 10 februari 2014 09:46 in Nieuws, In de cast Anneke Arentsen
In de nieuwe rubriek In de cast verzamelt de Film1 redactie al het castingnieuws van de dag. Hier lees je alles over de nieuwste projecten van acteurs, regisseurs, producenten en scenaristen.


Christoph Waltz gaat tulpen plukken in Nederland

Oscarwinnaar Christoph Waltz (Inglourious Basterds) zit op dit moment in de jury van het filmfestival in Berlijn. De acteur vertelde daar in een interview met The Hollywood Reporter dat zijn nieuwste project het drama Tulip Fever van producent Alison Owen (Saving Mr. Banks) wordt. De film draait om de tulpenhandel in zeventiende eeuws Nederland, toen tulpenbollen voor wel 1800 gulden per stuk werden verkocht. Tegelijkertijd schilderden Nederlandse meesters prachtige doeken die later meesterwerken zouden worden. Dit alles vormt de achtergrond van het liefdesverhaal tussen een man en een vrouw, gespeeld door Dane DeHaan (Chronicle) en Alicia Vikander (A Royal Affair). De film wordt gebaseerd op de roman van Deborah Moggach en de regie is in handen van Justin Chadwick (Mandela: Long Walk To Freedom). Het is nog niet duidelijk welke rol Waltz gaat spelen. De opnames zullen helaas niet in Nederland plaatsvinden, maar in Engeland.


Johnny Depp toch in Black Mass

Johnny Depp zou gangster Whitey Bulger gaan spelen in de biopic Black Mass, maar keerde het project de rug toe omdat de producenten zijn prijskaarje van $20 miljoen niet konden betalen. Regisseur Barry Levinson (Rain Man) werd daarna vervangen door Scott Cooper (Out of the Furnace) en nu heeft Depp ineens weer interesse in het project. Tom Hardy (Warrior) is nu in gesprek voor de rol van John Connolly, een goede vriend van Bulger die toevallig een FBI-agent is. Black Mass komt waarschijnlijk in 2015 naar het witte doek.


Jennifer Aniston kiest voor een drama

De komische actrice Jennifer Aniston (Horrible Bosses) gaat de hoofdrol spelen in het drama Cake. Hierin pleegt een vrouw zelfmoord, die samen met Aniston naar een praatgroep voor mensen met chronische pijn ging. Aniston duikt in het verleden van de vrouw. Dit is het eerste project dat voortkomt uit de samenwerking tussen After Dark Films en het Chinese productiebedrijf Shenghua Entertainment. Daniel Barnz (Beastly) gaat het drama regisseren naar het scenario van Patrick Tobin.


Jay Baruchel heeft eindelijk weer een hoofdrol te pakken

De Canadese acteur Jay Baruchel (This is the End, RoboCop) is de laatste jaren voornamelijk te zien in bijrollen. Hij heeft nu eindelijk weer een hoofdrol te pakken, en wel in de verfilming van een boek van Stephen King. Baruchel vervangt namelijk Justin Long in The Ten O'Clock People. Het verhaal draait om een ex-verslaafde die toch weer naar drugs grijpt en zo een verschrikkelijke realiteit ontdekt waarin de autoriteiten letterlijk monsters blijken te zijn. De boekverfilming wordt geregisseerd door Tom Holland (Fright Night).


Saoirse Ronan ziet haar ouders na jaren weer terug

Saoirse Ronan (The Host), Cynthia Nixon (Sex and the City) en Jason Isaacs (Harry Potter) zijn gecast in de psychologische thriller Stockholm, Pennsylvania. Dit meldt Deadline. Het scenario van Nikole Beckwith won in 2012 de prestigieuze Nicholl Fellowship Award en draait om Leia (Ronan) die is gekidnapt en na twintig jaar weer wordt herenigd met haar ouders. Nixon speelt de moeder van Leia en Isaacs kruipt in de huid van de kidnapper. De thriller wordt het regiedebuut van schrijver Nikole Beckwith.

Saoirse Ronan is bij Film1 te zien in het scifi-drama The Host