Weekendparade: Maatschappelijke misstanden en verboden liefde

Geplaatst op 12 februari 2015 15:03 in Weekendpremières Film1

Dit weekend op Film1: In de Nederlandse thriller Lucia de B. speelt Ariane Schluter de Haagse verpleegster die ten onrechte werd veroordeeld voor meervoudige moord. De scifi-thriller Snowpiercer gaat over de allerlaatste groep mensen die in een razendsnelle trein over de aarde razen. En The Invisible Woman vertelt het verhaal van de buitenechtelijke affaire van Charles Dickens.


Lucia de B.

Deze Nederlandse thriller vertelt het ware verhaal van Lucia de Berk, de verpleegster die zes jaar gevangen zat wegens een onterechte veroordeling tot levenslang. In handen van regisseuse Paula van der Oest levert dit gegeven een krachtige, hevig emotionerende film op. Naast Ariane Schluter in een uitstekende titelrol bestaat de cast uit onder anderen Sallie Harmsen, Barry Atsma, Fedja van Huêt en Annet Malherbe. Lucia de B. werd gekozen tot de Nederlandse Oscarinzending in de categorie Beste Buitenlandse Film en haalde de shortlist.

Lees de recensie van Lucia de B..

Lucia de B. is vrijdagavond 13 februari om 20:30 uur te zien bij Film1 Premiere en is vanaf dan ook beschikbaar via Film1 On Demand en Film1 Go.

Film1 promo van Lucia de B.


Snowpiercer

In deze spannende sciencefictionfilm rijden de laatste overlevenden op aarde rond in een trein, waar grote verschillen zijn tussen arm en rijk. Chris Evans leidt de revolutie van de armen die zich een weg proberen te vechten naar de rijke wagons. De film is de eerste Engelstalige productie van de Zuid-Koreaanse regisseur Joon-ho Bong (Mother) en is gebaseerd op het Franse stripboek 'Le Transperceneige'.

Lees de recensie van Snowpiercer.

Snowpiercer is zaterdagavond 14 februari om 20:30 uur te zien bij Film1 Premiere en is vanaf dan ook beschikbaar via Film1 On Demand en Film1 Go.

Film1 promo van Snowpiercer


The Invisible Woman

Dit biografisch drama vertelt het verhaal van de beroemde schrijver Charles Dickens en zijn buitenechtelijke affaire met de jonge Nelly. De film is het tweede regieproject van acteur Ralph Fiennes, die ook de hoofdrol van Charles Dickens voor zijn rekening neemt. Felicity Jones is zijn tegenspeelster. Zij waren al eerder samen te zien in de komedie Cemetery Junction. Fiennes baseerde de film op de biografie van Claire Tomalin. The Invisible Woman kreeg een Oscarnominatie voor Beste Kostuums.

Lees de recensie van The Invisible Woman.

The Invisible Woman is zondagavond 15 februari om 20:45 uur te zien bij Film1 Premiere en is vanaf dan ook beschikbaar via Film1 On Demand en Film1 Go.

Film1 promo van The Invisible Woman