Gigantische trailer voor Roald Dahls The BFG

Geplaatst op 6 april 2016 08:08 in Nieuws, Video Evelien van Baekel - Poodt

Wie heeft als kind niet genoten en gegriezeld van De Grote Vriendelijke Reus (GVR) van Roald Dahl? Steven Spielberg heeft samen met Disney het wonderlijke verhaal omgetoverd tot een fantasyfilm. Kijk hier nu de eerste trailer.

The BFG - Big Friendly Giant - draait om het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill). Ze voelt zich alleen op de wereld, ook al is ze omringd door talloze andere weeskinderen. Op een nacht ontmoet ze een vriendelijke reus die net zo eenzaam is als zij. Hij neemt haar mee naar het gevaarlijke en intrigerende Giant Country waar Sophie leert dat niet alle reuzen zo amicaal zijn als haar nieuwe vriend. Leuk detail voor degenen die bekend zijn met het boek of de animatiefilm over de BFG: de walgelijke Snozzcumbers maken een cameo in de trailer.

Trailer van The BFG

De stem van de BFG wordt ingesproken door Oscarwinnaar Mark Rylance (Bridge of Spies) en zijn grotere gemene soortgenoten door onder anderen Bill Hader (Night at the Museum 2) en Jemaine Clement (Muppets Most Wanted). De film markeert de eerste samenwerking tussen zwaargewichten Disney en Spielberg en als het een succes blijkt zullen er vast vele volgen.

The BFG walst op 20 juli de Nederlandse bioscopen in.

Kijk nu bij Film1 naar de magische familiefilm Night at the Museum: Secret of the Tomb

Film1 Promo van Night at the Museum: Secret of the Tomb