Sexy Durga en Moonlight winnen op 46e IFFR

Geplaatst op 5 februari 2017 17:21 in Nieuws, IFFR Jasper van Oosten

Op het 46e International Film Festival Rotterdam is de belangrijkste prijs - de Hivos Tiger Award 2017 - in de wacht gesleept door Sexy Durga, een onheilspellende roadmovie uit India. De publieksprijs ging naar het voor acht Oscars genomineerde Amerikaanse drama Moonlight.

Sexy Durga van regisseur Sanal Kumar Sasidharan is een huiveringwekkende speelfilm waarin de vluchtpoging van twee geliefden ontaardt in een helletocht. De jury noemde de aanpak van deze grotendeels ge´mproviseerde productie 'gewaagd en vindingrijk'. Aan de Tiger Award is een geldbedrag van 40.000 euro verbonden.

Trailer van Sexy Durga

De MovieZone Award van de jongerenjury ging naar het komische Nederlandse drama Quality Time van regisseur Daan Bakker. Een overzicht van alle uitgereikte prijzen is terug te vinden op de IFFR website.

Met opnieuw een stijging in het bezoekersaantal - er werden in totaal 314.000 bioscoopstoelen gevuld - kan IFFR terugkijken op een geslaagde editie. De organisatie liet bovendien weten dat de gemiddelde waardering voor de festivalfilms hoog lag.

Het indrukwekkende Deense oorlogsdrama Land of Mine dat vorig jaar zowel de IFFR publieksprijs als de MovieZone Award in de wacht sleepte is vanaf mei te zien bij Film1.

Land of Mine - vanaf mei bij Film1