Cast Away: Vechtersbazen en Disneyhelden

Geplaatst op 20 februari 2017 09:42 in Five Easy Pieces Jasper van Oosten

In onze wekelijkse round-up aan castingnieuwtjes zoekt zowel Mel Gibson als Vince Vaughn ruzie en zien we vertrouwde gezichten terug in de nieuwe Disneyproducties rond de klassiekers Mary Poppins en The Lion King.


Nu acteur en regisseur Mel Gibson met Hacksaw Ridge weer helemaal back on track is, maakt hij van het momentum gebruik om zich aan verschillende filmproducties te binden. Een van die projecten is een vervolg op de komedie Daddy's Home waarin hij het aan de stok krijgt met John Lithgow. Daarnaast is Mel gevraagd voor de regie van de Suicide Squad-sequel. (link)


Eerder was al bekend dat Gibson zou gaan spelen in de politiethriller Dragged Across Concrete tegenover Vince Vaughn, maar ook die acteur heeft meer ijzers in het vuur. Vaughn voegt zich namelijk bij de cast van Fighting with My Family, een komisch drama van de Brit Stephen Merchant (The Office) over WWE-worstelaar Paige (Florence Pugh) en haar familie. Nick Frost, Lena Headey en Dwayne Johnson waren al aan boord. (link)


Ook met Michelle Rodriguez kun je maar beter geen ruzie krijgen: de Fast & Furious-actrice heeft getekend voor een rol naast Viola Davis in de misdaadfilm Widows die geregisseerd gaat worden door Steve McQueen (12 Years a Slave). Het verhaal, gebaseerd op een BBC-miniserie uit de jaren tachtig, gaat over vier weduwen die een roofoverval plannen nadat hun echtgenoten zijn omgekomen bij een eerdere kraak. (link)


De productie van Mary Poppins Returns is reeds in volle gang en de sterrencast barst al bijna uit z'n voegen. Maar naast Emily Blunt, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Colin Firth, Julie Walters en Dick Van Dyke is er ook nog plaats op de set voor Angela 'Murder She Wrote' Lansbury in de rol van een ballonnenvrouwtje. Lansbury was ooit te zien in de Disneyklassieker Bedknobs and Broomsticks en verzorgde begin jaren negentig een stem in Beauty and the Beast (link).


En nu we het toch over Disney hebben, de live action-remake van The Lion King van regisseur Jon Favreau (The Jungle Book) krijgt met James Earl Jones het warme stemgeluid van de originele Mufasa. De rol van Simba gaat naar acteur Donald Glover, die ook al te zien zal zijn als Lando Calrissian in de verwachte Star Wars-film rond Han Solo. (link)