Neeson wordt Marlowe en Oscar Isaac jaagt op nazi's

Geplaatst op 3 april 2017 11:32 in Five Easy Pieces Jasper van Oosten

De klassieke privédetective Philip Marlowe komt terug naar het witte doek met het gezicht van Liam Neeson. En terwijl Oscar Isaac jacht maakt op een beruchte nazi, zoekt Logan Lerman in Moskou naarstig naar zijn Russische liefje. Dat en meer castingnieuwtjes in de roundup van deze week.


Liam Neeson gaat de beroemde privédetective Philip Marlowe spelen - ooit door Humphrey Bogart vertolkt in de klassieker The Big Sleep. Scenarist William Monahan (The Departed) baseert zijn script overigens niet op een verhaal van geestelijk vader Raymond Chandler, maar bewerkt een nieuwer boek uit 2014. (link)


Het historische drama Operation Finale - een nieuwe film van Chris Weitz (About a Boy) - gaat over de Israëlische geheim agenten die in de jaren zestig jacht maakten op de naar Argentinië gevluchte Duitse generaal Adolf Eichmann. Een van de hoofdrollen gaat naar acteur Oscar Isaac (A Most Violent Year, The Force Awakens), die tevens als producent zal optreden. (link)


In The Tracking of a Russian Spy valt Logan Lerman (Percy Jackson) in een New Yorkse nachtclub voor de charmes van Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl) zonder te weten dat zij in dienst is van de Russen. Wanneer zij plotseling verdwijnt, gaat hij haar zoeken in Moskou. Deze thriller, gebaseerd op ware gebeurtenissen, zal worden geregisseerd door Nima Nourizadeh (American Ultra). (link)


Na zijn succesvolle rol in Hacksaw Ridge blijft Andrew Garfield op het oorlogspad met een hoofdrol in Black Lion. Garfield zal de rol vertolken van Carlos Mavroleon, een zoon van rijke ouders die in de jaren negentig zijn baan op Wall Street verliet om een onverschrokken correspondent te worden in Afghanistan, hetgeen hij uiteindelijk met de dood moest bekopen. (link)


Tot slot een nieuwtje van achter de camera: Avengers-regisseur Joss Whedon stapt van het Marvel-universum over naar dat van DC Comics met een film rond Batgirl. Eerder werd zijn versie van Wonder Woman afgeschoten door filmstudio Warner, dus het is even afwachten of deze productie wél gaat slagen. (link)