Kijk de beste films van het afgelopen jaar bij Film1

Geplaatst op 19 december 2018 16:39 in Nieuws, Video Film1
Het einde van 2018 is in zicht. Een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Bij Film1 doen wij dit uiteraard op filmgebied. Wij kunnen niets anders zeggen dan dat 2018 een heel mooi filmjaar was.

Tijdens Kerst en Oud & Nieuw zenden wij alle topfilms van het afgelopen jaar uit. Kom alvast in de stemming en check de promo voor al het moois. Hieronder hebben wij voor jullie onze favoriete top drie van het afgelopen jaar uitgekozen.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Onze persoonlijke nummer één van het afgelopen jaar is Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Het hele Film1-team heeft deze unaniem op nummer één staan. De film draait om Mildred Hayes die furieus is. Tien maanden geleden werd haar dochter Angela verkracht en vermoord en ondertussen heeft de politie geen progressie gemaakt met het vinden van de dader. Zij besluit het recht in eigen handen te nemen door middel van een ludieke actie.

Mildred plaatst drie billboards net buiten haar woonplaats Ebbing om de boel met provocerende teksten wakker te schudden. De plaatselijke politiechef wordt met naam en toenaam genoemd, iets wat leidt tot een sneeuwbaleffect aan woede-uitbarstingen. Een fenomenale film die terecht twee Oscars heeft gewonnen voor beste actrice en beste mannelijke bijrol.

The Shape of Water
Een andere favoriet van ons is de geweldige film van meesterregisseur Guillermo del Toro. De eenzame Elisa werkt als schoonmaakster in een verborgen laboratorium. Wanneer zij en haar collega Zelda stuiten op een geheim experiment rondom een mysterieus wezen, ontdekt Elisa op onverwachte wijze de liefde die ze zo mist in haar geïsoleerde leven.
Dit meesterwerk is met maar liefst vier Oscars bekroond, waaronder voor beste film en beste regisseur. Compleet terecht, want Del Toro heeft met 'The Shape of Water' verschillende genres op vakkundige wijze in elkaar geweven met als resultaat een een visueel overdonderend modern sprookje.

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 sluit de top drie af. De film draait al een tijdje op Film1 en behoort ook tot de meest gestreamde films van het afgelopen jaar. Blade Runner 2049 is het sublieme vervolg op de scifi klassieker uit 1982.

Blade Runner 2049 is visueel verbluffend en verdiept het verhaal van zijn voorganger, terwijl het op zichzelf staat als een indrukwekkende filmprestatie. Harrison Ford is weer in topvorm met dit keer de golden boy van de cinema: Ryan Gosling als tegenstander.

Alvast veel plezier met de films en een spetterend uiteinde gewenst! #StartWatching.