Recordpoging film kijken tijdens de Cinemarathon

Geplaatst op 4 december 2003 00:00 in Nieuws Film1
(filmfocus) - Op de nacht van zaterdag op zondag 14 december - precies om middernacht - start de Pringles Cinemarathon 2003. Tijdens dit unieke filmevenement wagen filmliefhebbers uit heel Nederland een poging om het wereldrecord film kijken te verbeteren. Het huidige record staat op 63 uur en 27 minuten en is in de zomer 2003 gevestigd in Australië. Er moet dus meer dan 64 uur aan film in totaal worden gekeken door ten minste een van de deelnemers.

Recensent Luuk van Huet zal namens Filmfocus deelnemen aan deze waanzinnige recordpoging. Hij zal hierbij verslag doen van zijn vorderingen, danwel inzinkingen. Als de actie slaagt, dan wordt de Nederlandse recordhouder bijgeschreven in het 'Guinness Book of Records'. Om er zeker van te zijn dat het record verbroken wordt, is het doel van de poging om 70 uur film aan één stuk door te kijken. Tussen de films door zijn er uiteraard pauzes.

LEES HIER ZIJN LIVE VERSLAG!

Onder de filmtitels die de deelnemers te zien krijgen, zitten 'The Usual Suspects', 'Pulp Fiction', 'Platoon', 'Kill Bill: Vol. 1', 'Silence of the Lambs', 'Alien R.I' en de voorpremière van 'Underworld'. Volgens de planning eindigt de laatste film op woensdagochtend 17 december om 6:38 uur.

We wensen bij deze alle deelnemers Dan Pringles Cinemarathon 2003 ontzettend veel succes! Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor mogelijke deelnemers. Wees er snel bij en kijk op www.cinemarathon.nl hoe je je kunt inschrijven.