Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Geplaatst op 4 februari 2005 00:00 in Nieuws Film1
(filmfocus) - Het vervolg op het succesvolle 'Pirates of the Caribbean' krijgt als bijtitel: Dead Man's Chest. Dit maakte de directeur van Disney, Dick Cook, bekend tijdens een persconferentie. In dit tweede deel blijkt dat kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) nog in het krijt staat bij Davey Jones, de eigenaar van het andere spookschip 'De Vliegende Hollander'. Sparrow moet een manier verzinnen om Davey Jones tevreden te stellen en zo onder de vloek uit te komen. Hiervoor heeft hij weer de hulp nodig van Elizabeth Swann (Keira Knightley) en Will Turner (Orlando Bloom), die druk bezig zijn met hun trouwplannen.

De cast uit het eerste deel komt terug voor beide vervolgen, en wordt aangevuld met Naomie Harris, Stellan Skarsgard en Alex Norton. Ook blijven producent Jerry Bruckheimer en regisseur Gore Verbinski verbonden aan de twee films. Het gerucht dat Keith Richards de vader van Depp gaat spelen in de film, wilde Disney niet bevestigen.


Het is de bedoeling dat het derde deel, waarvan de naam nog niet bekend is, direct na het afronden van het tweede deel opgenomen zal worden. 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' zal in de zomer van 2006 in de bioscopen verschijnen, een jaar later verschijnt het derde deel. 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl', de film waar het allemaal mee begon, was goed voor zo'n 940 miljoen Euro wereldwijd.