Yannick van de Velde wint Young Artist Award

Geplaatst op 3 mei 2005 00:00 in Nieuws Film1
(filmfocus) - Yannick van de Velde (15) won afgelopen weekend een Young Artist Award voor zijn rol in 'In Oranje'. Hij was genomineerd in de categorie 'Beste acteur in een buitenlandse film'. 'In Oranje' werd dezelfde avond ook nog bekroond met een award voor 'Beste buitenlandse film'.

Dit jaar vond de zesentwintigste editie plaats van de Young Artist Awards, en het was de eerste keer dat een Nederlandse acteur een dergelijke prijs wint. Van de Velde moest het opnemen tegen de hoofdrolspelers uit films als ' Les choristes', 'Nobody Knows' en 'Le chiavi di casa'.


Helaas kon de acteur zelf niet bij de uitreiking aanwezig in Los Angeles zijn omdat zijn vader, regisseur Jean van de Velde ('All Stars'), op Schiphol niet door de douane kwam vanwege zijn Belgische paspoort.

Het gaat goed met 'In Oranje', want de film kreeg dit weekend ook de publieksprijs op het Kristiansand International Children's Film Festival in Noorwegen. De film, over een jongetje dat in het Nederlands Elftal wil spelen, heeft in totaal al zeven prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Gouden Film.