Gouden Film voor Zoop in Afrika

Geplaatst op 27 juli 2005 00:00 in Nieuws Film1
(filmfocus)- Maandag 25 juli passeerde de 100.000ste bioscoopbezoeker de kassa voor 'Zoop in Afrika'. De avontuurlijke jeugdfilm wordt daarvoor bekroond met de Gouden Film. Morgen, donderdag 28 juli, mag de cast de prijs in ontvangst nemen. Dat gebeurt om 15.00 uur in Utopolis Almere.

Regisseur Johan Nijenhuis is zeer tevreden over het resultaat: "Ik was al blij met de goede recensies en met de enthousiaste reacties van de bezoekers. Maar dat we zo snel de 100.000 bezoekers zouden halen, maakt het plaatje compleet!".


'Zoop in Afrika' is gebaseerd op de jongerensoap ZOOP, een dagelijkse serie over een groep jongeren die in een dierentuin woont, waar zij een opleiding krijgen tot dierenverzorger. In de film gaan de Rangers in de zomervakantie via een uitwisselingsprogramma naar Afrika. Ze mogen meehelpen in het Wildpark, om bedreigde diersoorten te verzorgen en te beschermen. Als ze op weg zijn naar het park stort hun vliegtuig neer en belanden ze midden in de rimboe. Daar zijn ze overgeleverd aan de wetten van de natuur en dat gaat er natuurlijk heel anders aan toe dan in de dierentuin.