Mimoun Ouled Radi over 'K3 en het IJsprinsesje'

Geplaatst op 11 juli 2006 13:37 in Interview Film1
Mimoun Ouled Radi (geboren in 1977 in Amsterdam) is vooral bekend van de Nederlandse komedie 'Shouf shouf habibi!' en de TV-serie die daarop volgde. Daarnaast verricht hij ook presentatiewerkzaamheden. In 'Najib loopt warm' probeert hij - samen met zijn goede vriend Najib - om tips en trucs te ontfutselen van oud-Oranjespelers. Najib en Mimoun zetten zich ook in voor de Stichting Jeugdsportfonds. Dit fonds zet zich onder meer in om kansarme jongeren de mogelijkheid te bieden de contributie voor een sportclub te betalen of sportkleding aan te schaffen. Met 'K3 en het IJsprinsesje' treed Mimoun op in een voor hem onbekend genre. Maar zoals hij zelf verklaarde: "...om K3 te mogen ontmoeten, daar zou iedereen blind voor tekenen!"

Je speelt in 'K3 en het IJsprinsesje'. Dat is een ander soort film dan 'Shouf shouf habibi!' . Hoe ben je daar zo bij gekomen?
Ik werd gebeld door de producenten: "Hey Mim, we hebben je in 'Shouf shouf' gezien en het lijkt ons leuk als jij de rol van Alladin wilt spelen." Ik vroeg: "Moet ik dan auditie doen?" Maar nee, ik kon gelijk beginnen. Hij vroeg of het me leuk leek en ik heb daar niet eens aan getwijfeld.

Heb je de ervaring van 'Shouf shouf habibi!' kunnen gebruiken bij 'K3 en het IJsprinsesje', of heb je totaal andere dingen moeten bedenken bij het spelen van je rol?
Ik ben nog in een experimenteerfase in mijn leven. Ik ben geen afgestudeerd acteur, dus ik weet nog niet wat ik wel of niet kan en ben een beetje aan het uitzoeken wat me interessant lijkt. En om K3 te mogen ontmoeten, daar zou iedereen blind voor tekenen, zelfs Stevie Wonder.

Je hebt nu dus kunnen experimenteren met deze film. Heb je hiervan iets kunnen leren?
Elke regisseur heeft in zijn hoofd hoe hij iets wil, dan ga je ook een beetje denken aan wat hij wil. En het is ook altijd leuk om met verschillende regisseurs te hebben gewerkt. Het is niet 'Wie je bent' maar 'Wie je kent'. Het lijkt me altijd leuk en interessant om met nieuwe mensen te werken.

Hoe heb je de rol van Alladin ingevuld?
De opdracht van de regisseur was: je bent een macho figuur op een vliegend tapijt. Doe daar maar wat mee. En ja, macho, dat is gewoon een beetje gek proberen te doen en dan is alles wel oké.

Hebben er grappige dingen plaatsgevonden tijdens de opnames?Blunders bijvoorbeeld?
Op de allereerste dag dat ik daar aankwam moest ik er om tien uur 's morgens zijn. Ik was gelukkig blijven slapen in een hotel in Antwerpen dus ik was op tijd. En toen hebben we tot vijf uur 's middags niet gedraaid. Ik heb toen heel erg lang moeten wachten, want het vliegende tapijt was kapot gegaan.

Hoe werkte dat vliegende tapijt überhaupt?
Het vliegende tapijt was op een machine die van rechts naar links ging. Dat is later weggewerkt met special-effects.

Beetje stoom enzo...
Ja, een beetje van alles en nog wat. Het is een hele leuke ervaring geweest. Sowieso is het mijn eerste film waarin ik in een studio zit. Normaliter ben ik gewoon op straat of in een cafeetje als we opnemen. Maar nu in een studio ter grootte van een voetbalveld en een sprookjesbos waarbij je niet wil weten waar allemaal aan is gedacht. Dat is echt; wow.

Wat vond je leuker om te doen, deze film of 'Shouf shouf habibi!'?
Ik vind het superleuk dat ik in een K3 film heb gespeeld, maar - alle respect voor de K3 films - ik vond 'Shouf' wel wat leuker om naar te kijken. Het was sowieso een grotere rol en je bent meer betrokken bij van alles en nog wat. En hier ben je gewoon een spaak van een wiel.

Zou je nog een keer in een jeugdfilm willen spelen?
Ja, gelijk.

Is er nog een ander genre waar je graag bij in een film zou willen spelen?
Ik wil graag in een gangsterfilm spelen in Nederland.

En dan zou jij de gangster willen zijn?
Ja, of een heel erg gestoord iemand.

Suzanne Beukers

Lees ook:
- Interview met K3

Foto's: (c) Patrick van Emst