Nieuwe film over Kurt Cobain van Nirvana

Geplaatst op 19 oktober 2007 12:25 in Nieuws Film1
(filmfocus/film1) - Filmstudio Universal Pictures heeft scriptschrijver David Benioff (Troy) aangetrokken voor een speelfilm over Nirvana zanger Kurt Cobain. De filmstudio heeft recentelijk de rechten bemachtigd van de Cobain-biografie 'Heavier Than Heaven' van Charles Cross. In 2005 maakte regisseur Gus Van Sant al de film Last Days over de laatste dagen van 'een muzikant' die duidelijk ge´nspireerd was op Cobain.

Voor de biografie 'Heavier Than Heaven' had auteur Charles Cross toegang tot de ongepubliceerde dagboeken van Kurt Cobain en tot zijn vrienden en familieleden. De rockzanger brak begin jaren negentig door met zijn groep Nirvana. Zijn leven was getekend door depressie en drugsgebruik, wat uiteindelijk resulteerde in zijn zelfmoord in 1994. Naast zijn vrouw Courtney Love, liet hij ook een dochter, Frances, achter. Love zal uitvoerend producente van de film worden, samen met haar advocaat Howard Weitzman.


Scriptschrijver David Benioff schreef recentelijk nog het script van het drama 'Brothers', een remake van de Deense film, met Jake Gyllenhaal en Tobey Maguire in de hoofdrollen. Hiervan gaan de opnames binnenkort van start.