Vacation

Vacation (2015)

Film1
5.7 / 10
15
Pers
36% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Cast: Ed Helms, Christina Applegate, meer »
Lengte: 90 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie uit de National Lampoon-reeks waarin Ed Helms als Rusty Griswold op vakantie gaat met zijn gezin en een hoop tegenslagen op zijn pad vindt

De familie Griswold gaat op pad voor een noodlottig avontuur. In de voetsporen van zijn vader en om de familiebanden weer meer kleur te geven, verrast Rusty Griswold zijn vrouw, Debbie, en hun twee zonen, met een reis dwars door Amerika. Het uiteindelijke doel van deze reis is een bezoek aan Amerika's favoriete familie attractiepark, Walley World. Maar onderweg komen ze in de meest bizarre situaties terecht.

Van 1983 tot 1997 vierde komiek Chevy Chase als Clark Griswold een reeks rampzalige vakanties met zijn familie in vier bioscoopfilms uit de koker van het National Lampoon magazine. In deze nieuwe film speelt Ed Helms de rol van Rusty Griswold, de zoon van Clark. • Pers - 36%  
  60

  Onderbroekenlol en voltreffers

  "Veel onderbroekenlol, maar er zitten ook voltreffers bij, zoals een geweldige running gag met de levensgevaarlijke, Oekraïense huurauto waarin het stel op pad gaat."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  40

  Boertige kots- en poepslapstick

  "Deze 'next generation reboot' (leunt) te zwaar op kots-, poep- en genitaliënslapstick. Dat in de 2015-versie de show wordt gestolen door een ellendige Albanese huurauto en Griswolds zwaar geschapen machozwager (Chris Hemsworth) is veelzeggend."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Infantiele trip naar de komediehel

  "Je kunt zeggen dat je van tevoren weet wat je krijgt met Vacation: een familieroadtrip vol flauwekul. Je kunt eveneens zeggen dat de openingscredits met rare reallife-vakantiekiekjes leuker zijn dan de verdere 95 minuten."

  Tisha Eetgerink - AD
  40

  Soms geestig gênant, vaker gênant flauw

  "De tegenstribbelende auto is een van de weinige originele vondsten in Vacation, een vervolg op (of een vrije remake van) de National Lampoon's Vacation-serie uit de jaren tachtig. Voor de rest bestaat de komedie uit de geijkte poep-, kots- en seksgrappen; soms geestig gênant, vaker gênant flauw."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  40

  Van een zeer bedenkelijk niveau

  "Een pluspuntje zijn de leuke cameo's van onder meer Chris Hemsworth en Chevy Chase zelf. Deze houden de vaart in de film. Maar het handjevol leuke grappen en de vele herkenbare gezichten zijn niet genoeg om Vacation te redden. Het blijft allemaal van een zeer bedenkelijk niveau. Een dikke overwinning voor het bronmateriaal."

  Michelle Iwema - FilmTotaal
  30

  Seksgrappen over lichaamssappen

  "Of je het nou een remake, sequel of reboot noemt, de nieuwe Vacation is hoofdzakelijk een gemakzuchtig formulewerkje. Het plot van de originele film wordt nog eens dunnetjes overgedaan maar nu met onleuke personages en mindere acteurs."

  Jan Roselaar - Moviescene.nl
  20

  De filmrecensent: 'the unbearable lightness of being'

  "De chemie tussen Ed Helms en Christine Applegate is nul komma nul vergeleken met Chevy Chase en Beverly D'Angelo; de bijrollen van Leslie Mann en Chris Hemsworth zijn bedroevend, en niet alleen omdat laatstgenoemde als watergegolfde macho in onderbroek ongemakkelijke poses in de slaapkamer moet uitvoeren. Het meest teleurstellend is dat Chase en D'Angelo zich voor de finale van de jongste Vacation hebben laten strikken."

  Cor Oliemeulen - Indebioscoop.com
  20

  Verschrikkelijk saaie grappen

  "Het gezin duikt in een warmwaterbron die gevuld blijkt te zijn met poep. Rusty's zwager heeft een enorme piemel en op hun auto treffen ze een geschilderde fallus aan. Als Debbie de pik probeert weg te poetsen, lijkt het of ze hem aftrekt. Verschrikkelijk saaie grappen waar Helms en Applegate niets mee kunnen."

  Mike Peek - Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 september 2015
  Distributeur: Warner Bros