The Man from U.N.C.L.E.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Film1
6.8 / 10
29
Pers
58% 13
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie
Regie: Guy Ritchie
Cast: Armie Hammer, Alicia Vikander, meer »
Lengte: 116 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komische spionnenfilm van Guy Ritchie met Henry Cavill en Armie Hammer, waarin een CIA-agent en een KGB-agent strijden tegen een gezamenlijke vijand

CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin moeten samenwerken om een mysterieuze organisatie te stoppen, die door het verspreiden van nucleaire wapens en technologie de fragiele wereldorde wil verstoren.

The Man from U.N.C.L.E. is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren '60. • Pers - 58%  
  70

  Een erg vermakelijke spionagefilm

  "Er is te zien dat er veel plezier is geweest bij het maken van The Man From U.N.C.L.E., die dan ook naadloos past in de categorie zomerblockbuster. Ritchie weet eveneens een sterk avontuur neer te zetten, met een vrijwel perfecte balans tussen actie en humor."

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  70

  Retro-spionnen

  "Henry Cavill en Armie Hammer groeien wat langzaam in hun rollen, waardoor hun komische schermutselingen niet altijd uit de verf komen. De manier waarop Guy Ritchie de actie in beeld brengt, werkt aanstekelijker. In zijn montage gebruikt hij stilte en bedachtzaamheid als ritmisch contrapunt voor flitsende scènes vol stunts en explosies."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  De helikopter van Pussy Galore

  "In al die knulligheid en oubolligheid schuilt echter ook weer een zekere charme, die past bij een hommage aan een vijftig jaar oude televisieserie. En Guy Ritchie voegt met zijn eigenzinnige regie zoals altijd de nodige panache en energie toe."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  60

  Een aanstekelijke glans

  "Goedgeklede spionnen en sluwe femme fatales; bij Guy Ritchie krijgt de buitenkant een glansrijke rol. Stroeve dialogen en mislukte pogingen tot romantiek en humor halen de vaart uit de film."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Jut & Jul van de spionagewereld

  "Guy Ritchie speelde leentjebuur bij oude 007's en sloeg Tarantino's oeuvre er nog eens op na. (...) De een-tweetjes tussen Cavill en Hammer zijn lollig en scherp. Het plot blijft helaas mijlenver achter, bezweken onder de zeer detailrijke sixties-styling."

  Tisha Eetgerink - AD
  60

  Kan niet kiezen tussen pastiche en urgentie

  "Het moet worden gezegd dat Ritchie het gelukkig zonder al te veel postpostpostmoderne ironie brengt. Maar nooit wordt het echt spannend (...) Het resultaat is een onderhoudende spionagefilm die echter maar niet kan kiezen tussen pastiche en urgentie"

  Tonio van Vugt - Schokkend Nieuws
  60

  Prachtige decors, te weinig humor

  "de film beschikt over sublieme decors en dito art direction. Ook de vele actiescènes zijn lekker retro, maar voldoende spectaculair. Dat de film toch teleurstelt, heeft twee oorzaken. Guy Ritchie (...) bekommert zich amper om het overkoepelende verhaal. (...) Cavill en Hammer (...) spelen hun rollen bovendien erg vlak."

  Mike Peek - Het Parool
  60

  Prima zomervoer voor wie niet op Bond kan wachten

  "Regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes) heeft de sixties-setting gebruikt om lekker los te gaan met de bijbehorende mode, muziek, kapsels en auto's. Helaas gaat hij zich ook te buiten aan een nogal luchtig toontje, dat de dreiging van de schurken een beetje teniet doet."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  60

  The Man from U.N.C.L.E. heeft de feelgoodfactor mee

  "Met een wat teleurstellende box-office in de VS is het nog maar afwachten of The Man from U.N.C.L.E. de start vormt van een nieuwe franchise. Afgaande op het zeer geslaagde eerste halfuur vol is dat jammer. Maar op basis van van de wat futloze rest van de film wordt een vervolg ineens een stuk minder aantrekkelijk."

  Nico van den Berg - MovieScene
  60

  Zomers tussendoortje weet prima te vermaken

  "Hoe vermakelijk Ritchies film bij vlagen ook mag zijn, het blijft toch iets te veel een gevalletje van stijl boven inhoud. Het weerhoudt deze reboot ervan om mee te kunnen dingen naar de titel van meest verrassende of geslaagde spionagefilm van het jaar - die eer is vooralsnog voorbehouden aan Matthew Vaughns Kingsman - maar The Man From U.N.C.L.E. kan zich in ieder geval wel prijzen als de meest stijlvolle."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  50

  Bond doet al decennia hetzelfde en vaak nog beter ook

  "een aangename, maar weinig opzienbarende film. Of Guy Ritchie daarmee terug is aan het etablissement, valt daarom te bezien. Het einde van de film laat ruimte over voor een vervolg. Wellicht dat die, voor zowel de filmserie als voor Ritchie zelf, voor de wedergeboorte kan zorgen."

  Wouter Los - Cinemagazine
  40

  Classy, maar nog geen Bond

  "Natuurlijk is dit een stiekeme sollicitatie voor de volgende Bond (...) Classy is het zeker; de brille en de bijdehandheid van de klassieke Bonds haalt hij nergens. Nog even oefenen dus."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  40

  Spionagefilm vol kleerkasten en maatpakken

  "Waarom moest dit gemaakt worden? Goed, de acteurs zijn jonger, de vrouwen zijn vrijgevochten en de computereffecten dateren uit 2010, maar dat is amper genoeg reden om een televisieserie uit de jaren zestig opnieuw te maken in de vorm van een film."

  Ronald Rovers - Trouw
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 20 augustus 2015
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: The Man from UNCLE