Independence Day: Resurgence

Independence Day: Resurgence (2016)

Film1
6.1 / 10
34
Pers
54% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Sciencefiction
Regie: Roland Emmerich
Cast: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, meer »
Lengte: 119 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op Independence Day waarin de buitenaardse bedreiging terugkeert om de aarde te vernietigen

Twintig jaar na de eerste buitenaardse invasie heeft de mensheid de technologie van neergestorte schepen gebruikt om een geavanceerd verdedigingssysteem te ontwikkelen. Maar wanneer de aliens dan eindelijk terugkeren voor een nieuwe poging om de aarde te vernietigen, wordt duidelijk dat de mens niet de enige is die zich heeft ontwikkeld: ook de buitenaardse bedreiging heeft de tijd gehad om nieuwe wapens te maken.

Roland Emmerich keert terug als de regisseur van dit vervolg op een van de meest spectaculaire sciencefictionfilms uit de jaren negentig. Ook acteurs Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox en Brent Spiner zijn weer van de partij. Will Smith is de grote afwezige, naar verluidt omdat hij 50 miljoen dollar vroeg voor de twee geplande sequels. Daarop werd Jessie T. Usher gecast als de stiefzoon van het personage dat Smith speelde in de eerste film. Andere nieuwkomers zijn Charlotte Gainsbourg, William Fichtner, Maika Monroe en Liam Hemsworth. • Pers - 54%  
  80

  Oudjes redden de aarde in superieure blockbusterfilm

  "Independence Day: Resurgence overtroeft deze zomer zijn concurrenten, met name de fletse superheldenfilms van Marvel en DC Comics. Op alle fronten is de film van veteraan Roland Emmerich superieur: met zijn relativerende humor, opzwepende actie en verhaal dat zowaar te volgen is. En dat in precies twee uur in plaats van de inmiddels gebruikelijke tweeënhalf."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  70

  Oude popcorn

  "Als je zin hebt in een ongegeneerde popcorn-film met explosies waarbij je je verstand op nul kan (moet) zetten, dan is er op dit moment geen betere keuze dan Independence Day: Resurgence. Verwacht alleen geen vernieuwing of verrassing die het origineel wel bracht."

  Michel van Dam - FilmVandaag.nl
  70

  Zomers vuurwerk

  "Toch vermaakt Independence Day: Resurgence bijna twee uur lang, ook omdat de film zichzelf niet al te serieus neemt en van zijn eigen hersenloosheid z'n kracht weet te maken. Zomers vuurwerk om je popcorn kauwend door te laten overdonderen."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Amusant gesmijt met wat wolkenkrabbers

  "Het is alle gekheid op een stokje, maar Emmerichs gekegel met wat lukraak bijeengeschraapte torens maakt anno 2016 minder indruk dan een exploderend Witte Huis twintig jaar geleden deed. Met de amusementswaarde van Independence day: resurgence zit het wel snor, want de formule werkt nog en de beproefde grapjes (er wordt weer een hond gered) ontlokken op z'n minst een glimlach, al wordt een joker van het kaliber Will Smith node gemist."

  Bart van der Put - Parool
  60

  Bedenkelijk gedweep met volautomatische geweren

  "Het levert een mooie mix op van nostalgie en up-to-date technologie. Maar wat betreft humor en verbeeldingskracht haalt de film het niet bij z'n voorganger. De cowboyretoriek van destijds is veranderd in een stroom van ernstig gejaag en geschiet (en bedenkelijk gedweep met volautomatische geweren) net zolang totdat het klusje weer is geklaard."

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Independence Day: Resurgence bewijst dat er nog meer kapot kan

  "Dat is dan ook de lol van Independence Day, dat zich in een minder ernstig universum afspeelt dan Ridley Scotts Alien-opvolger Prometheus of Christopher Nolans meer pretentieuze rampfilm Interstellar. Zo redt Emmerich, naast de aarde, toch ook zijn B-film."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  50

  Meer van hetzelfde

  "Van het verhaal en de personages hoef je bij dit soort films niet veel te verlangen, en beiden zijn dan ook onderontwikkeld. Maar vooral het spektakel valt tegen. De actie is meer van hetzelfde. Niet alleen in vergelijking met het eerste deel, want Resurgence weet zich ook nauwelijks te onderscheiden van zijn genregenoten."

  Bart Snoek - Filmtotaal
  50

  Vooral meer van hetzelfde

  "Het credo van Roland Emmerich tijdens de productie van Independence Day: Resurgence was ongetwijfeld "bigger, better, faster, stronger". Twee decennia na het origineel levert de spektakelfilmer echter vooral meer van hetzelfde."

  Maricke Nieuwdorp - Schokkend Nieuws
  40

  Gemakzuchtige exercitie

  "Verdwenen is Will Smith, weg is de humor en het verhaal lijkt - ondanks vijf scenaristen - op een gemakzuchtige exercitie."

  Ab Zagt - Algemeen Dagblad
  30

  Actiespektakel dat vrijwel alles fout doet

  "Aangevuld met een verwarrend, onlogisch plot dat gelukkig niet te veel leentjebuur speelt bij het origineel, is Independence Day: Resurgence een grote teleurstelling die ook nog eens schaamteloos een vervolg voorbereidt."

  Jim Pedd - Biosagenda.nl
  20

  Totaal onzinnig

  "Alles staat uiteindelijk in dienst van het effect. Maar doordat die effecten geen raamwerk hebben waar ze betekenis aan kunnen ontlenen, blijven ze zweven in het luchtledige. Independence Day: Resurgence is als vuurwerk op een doodgewone werkdag. Totaal onzinnig."

  Wouter Los - Cinemagazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 23 juni 2016
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: ID Forever, ID4 2, Independence Day 2