The Purge: Election Year

The Purge: Election Year (2016)

Film1
6 / 10
15
IMDb
6 / 10 62294
Pers
68% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Horror, Sciencefiction, Thriller
Regie: James DeMonaco
Cast: Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten, Frankrijk
Taal: Engels
Kijk nu

Het derde deel van de bloederige franchise, waarin een presidentskandidate The Purge wil afschaffen en als gevolg daarvan zelf een doelwit wordt

Twee jaar geleden wist Leo Barnes zichzelf ervan te weerhouden om op een gruwelijke manier wraak te nemen tijdens Purge Night - de nacht waarin alle misdaden in de Verenigde Staten zijn toegestaan. Nu heeft hij de leiding over de beveiliging van senator Charlene Roan, die bezig is met haar presidentscampagne. Hij moet haar beschermen gedurende het jaarlijkse ritueel dat zich richt op de armen en de onschuldigen. Wanneer ze vanwege verraad op de straten van Washington terechtkomen, moeten ze vechten voor hun leven en hopen dat ze het daglicht ooit nog zullen zien. • Pers - 68%  
  80

  Politieke bloedlust

  "The Purge: Election year is een schaamteloos bloederige B-film, vermengd met een politieke satire die hout snijdt. Subtiel is DeMonaco niet met zijn sociale commentaar, maar hij voert personages op die overtuigend zijn punt maken en daarbij ook nog onze sympathie weten te winnen. Uiteindelijk trekken wij ons hun lot echt aan, wat de horror en de spanning nog vele malen effectiever maakt."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Smakelijke cocktail

  "Met een speelduur van 109 minuten duurt het allemaal misschien net iets te lang, maar de combinatie van bruut geweld, sociaal commentaar en sympathieke personages levert wel een smakelijke cocktail op. Met extra pulp."

  Lieuwe van Albada - Schokkend Nieuws
  60

  Aardig te pruimen

  "The Purge: Election Year is best aardig te pruimen wanneer het concept helemaal tot uiting komt. Toch zijn de diepere laag, de ludieke elementen en de actie wederom niet van het benodigde niveau om van The Purge-franchise echt een aanrader te maken."

  Martijn Hamerling - Filmtotaal
  60

  Bloedige strijd om presidentschap

  "Dat het verkiezingstijd is, is (...) geen toeval. DeMonaco schreef het script afgelopen jaar. Dat juist een groep zwarte mensen en een Mexicaan senator Roach beschermen tegen moordlustige invloeden is niet eens een hint meer te noemen, maar naast wat politieke statements is het vooral genieten van een geslaagde, cynische B-film."

  Wim Meijer - Indebioscoop.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 juli 2016
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: The Purge 3