Central Intelligence

Central Intelligence (2016)

Film1
6.3 / 10
22
Pers
60% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie
Regie: Rawson Marshall Thurber
Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Actiekomedie met Dwayne Johnson als een CIA-agent die zijn oud-klasgenoot Kevin Hart rekruteert voor een gevaarlijke klus

De zwaarlijvige Robbie Weirdicht werd tijdens zijn tienerjaren behoorlijk gepest, terwijl zijn populaire schoolgenoot Calvin Joyner het grote talent was op het sportveld. Twintig jaar later heeft Robbie zich getransformeerd tot de gespierde CIA-agent Bob Stone, terwijl Calvin zijn belofte nooit heeft ingelost en een doorsnee accountant is geworden. Bob herinnert zich Calvin als zijn enige vriend en vraagt hem om mee te doen met een uiterst geheim onderzoek. De onvoorspelbare agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave Calvin beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij is beland, is er geen weg terug meer.

Central Intelligence is een komedie van regisseur Rawson Marshall Thurber (We're the Millers), met in de hoofdrollen actieheld Dwayne Johnson en komiek Kevin Hart. • Pers - 60%  
  80

  Hart en Johnson als knetterend komedieduo

  "Aan het verhaal dat regisseur Rawson Marshall Thurber vervolgens voorschotelt, hoeven we slechts twee woorden vuil te maken: mager en voorspelbaar. Maar veel, zo niet alles wordt goedgemaakt door de soepele tandem Hart/Johnson: een geolied slapstickduo dat één-tweetjes vol chemie én energie van het doek laat knetteren."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Dikste weirdo van de klas verandert in zijn tegendeel

  "de doorgaans manische Hart geeft zijn tegenspeler alle ruimte om de beste grappen te maken. Johnson doet dat zeer aanstekelijk. De schrijvers van de tv-komedie The Mindy project geven de twee sterren bovendien personages die in de loop van de film meer dan gekke typetjes worden."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Onderlinge chemie is niet echt indrukwekkend

  "Regisseur Rawson Marshall Thurber vervalt geregeld in dusdanig tenenkrommende zoetsappigheid dat het moeilijk voor te stellen lijkt dat hij in zijn filmdebuut Dodgeball nog volledig de draak stak met het door de studio opgedrongen happy end."

  Thierry Verhoeven - Filmtotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 juni 2016
  Distributeur: Universal Pictures International