Het lied van de zee

Het lied van de zee (2014)

Pers
84% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie
Regie: Tomm Moore
Cast: Olivier Banga, Valentijn Banga, meer »
Lengte: 93 minuten
Land: Ierland
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd
Kijk nu

Animatiefilm waarin een broer en een zus door een wereld van sprookjes en oude legendes moeten reizen om terug naar huis te keren

Ben en Saoirse wonen met hun vader in een vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee, neemt oma de kinderen mee naar haar huis in de stad. Daar ontdekt Ben dat Saoirse een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de elfen heeft uitgesproken. Om het lied van de zee te zingen moet Saoirse terug naar het vuurtorenhuis. De terugreis voert hen door een wereld van sprookjes en oude legendes, waar Ben en Saoirse het moeten opnemen tegen de Uilenheks.

Het lied van de zee ontving een Oscarnominatie voor Beste Animatiefilm. • Pers - 84%  
  100

  Een juweeltje

  "Er valt zo veel te ontdekken in deze productie, dat onmogelijk alles aan bod kan komen in een bespreking. (...) Tomm Moore weet met weinig middelen maximaal resultaat te behalen, zonder zichtbaar concessies te doen aan zijn overtuiging. "

  Wouter de Boer - Cinemagazine
  80

  Bloedstollend mooi sprookje voor jong en oud

  "Het lied van de zee is een bloedstollend mooi sprookje. (...) Het resultaat, met tamelijk rudimentair getekende, maar rijke, wonderlijke personages en onvoorstelbaar detail- en fantasierijke decors, is vˇˇr alles zeer eigen."

  Jan Pieter Ekker - Cinema.nl
  80

  Dwalen in een sprookjeswereld

  "Ge´nspireerd door oude rotskunst en houtsnedes dompelt Moore de toeschouwer onder in die wereld; na een tijdje werken de zwierige lijnen, kleuren en aquarelcomposities zo verslavend, dat je oog wil blijven dwalen tussen alle sprookjeszeehonden, versteende elfjes, uilenheksen en glinsterende kwallen."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Prachtige folklore, nooit nostalgisch

  "De handgetekende animaties zijn een en al waterverf en zeeblauw, maar de film is ondanks de mythen nergens nostalgisch: Ben speelt even graag met 3D-brillen als hij luistert naar zeeschelpen. De Oscarnominatie is er niet voor niets."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  80

  Visuele traktatie

  "Ingebed in een geschikte, fantasierijke context kunnen kinderen dit prima tot zich nemen. (...) Het zorgt achteraf bovendien voor discussiemateriaal voor ouders met hun kroost."

  Arjan Welles - FilmTotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 5 februari 2015
  Distributeur: Twin Film
  Alternatieve titel: Song of the Sea (NL)