No Escape

No Escape (2015)

Film1
6.9 / 10
30
Pers
50% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: John Erick Dowdle
Cast: Owen Wilson, Lake Bell, meer »
Lengte: 103 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Actiethriller met Owen Wilson die in Zuidoost-AziŽ zijn familie moet zien te beschermen tegen rebellen

Amerikaanse zakenman Jack Dwyer verhuist vanwege zijn in het slop geraakte carriŤre met zijn vrouw en kinderen naar Zuidoost-AziŽ. Het gezin komt onverwacht in het midden van een gewelddadige politieke opstand terecht wanneer de stad wordt aangevallen door genadeloze rebellen. Als buitenlanders zijn ze een gemakkelijk herkenbaar doelwit en het vinden van een veilige vluchtweg lijkt onmogelijk. Hun enige houvast is de excentrieke Engelse expat Hammond die met zijn jarenlange ervaring in de tropisch broeierige regio het gezin door de levensgevaarlijke chaos probeert te loodsen

De actiethriller No Escape werd geregisseerd door John Erick Dowdle, die samen met zijn broer Drew het script schreef. Eerder gingen zij al zo te werk bij de horrorfilms The Poughkeepsie Tapes, Quarantine en As Above/So Below. • Pers - 50%  
  80

  De titel dekt de lading volledig

  "De titel No Escape dekt de lading van de film volledig. Het gezin blijft op de vlucht om de rebellen voor te zijn. Er lijkt maar geen einde aan deze nachtmerrie te komen. (..) John Erick Dowdle wil zijn kijkers graag nieuwsgierig houden. Als je een nagelbijter bent dan is bij No Escape een bak popcorn zeker aan te raden."

  Igor Kondrat - Filmpjekijken.com
  70

  Heerlijk popcornvermaak

  "Het is jammer dat de makers van No Escape de sterke eerste helft niet vol weten te houden. Daar komt bij dat de actiedichtheid en de kracht daarvan vanaf het moment dat Jack zijn krantje gaat halen gaandeweg afnemen. (..) Dit is heerlijk popcornvermaak, met een lekker onbelangrijk plot en een aantal goed uitgewerkte aanslagen op je nagels."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Nachtmerrie voor gezin in Disney-film

  "Even tenenkrommend zijn de slow-motion effecten. Toch weten Wilson en Bell de xenofobe doodsangst zo goed over te brengen, dat een regenachtig najaar in eigen land een stuk aantrekkelijker wordt."

  Tisha Eetgerink - AD
  40

  Spectaculair slechte thriller werkt op lachspieren

  "No escape is een spectaculair slechte thriller, die zijn bioscooprelease waarschijnlijk dankt aan de bekende cast. (..) Zulke prachtige kolder zie je maar zelden. Ster extra."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Valt veel op aan te merken

  "Er valt veel aan te merken op No Escape. Pierce Brosnan als de karaokende huurling Hammond. De ongeloofwaardige plotwendingen. Seksisme hier, racisme daar. En toch laat je je als toeschouwer, verlamd door het virtuoos georkestreerde geweld.."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  30

  Potsierlijk expat-avontuur

  "Wat volgt is een stupide actiethriller waarin Jack en zijn gezin moeten rennen voor hun leven. Want overal om hen heen worden zonder mededogen westerse toeristen doodgeschoten en expats aan stukken gehakt."

  Eric le Duc - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 oktober 2015
  Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
  Alternatieve titel: The Coup