The Shallows

The Shallows (2016)

Film1
5.6 / 10
27
Pers
60% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Blake Lively, Sedona Legge, meer »
Lengte: 84 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Thriller met Blake Lively over een surfster die in een verlaten baai wordt aangevallen door een grote witte haai

Nancy wordt aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is in een verlaten baai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan tweehonderd meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

Hoofdrolspeelster - en nagenoeg enige speelster - Blake Lively wilde de rol van Nancy graag spelen omdat ze had gezien hoe uitdagend en bevredigend een soortgelijke rol was voor echtgenoot Ryan Reynolds. In Buried ligt de acteur bijna de hele film in een kist onder de grond zonder zichtbare tegenspeler. • Pers - 60%  
  70

  Bikini versus haai: elementair

  "Het mens-tegen-natuur-verhaal is heerlijk primair; het goedkoop gemaakte The Shallows toont aan dat je niet alleen met peperdure blockbusters geld kunt verdienen. Het budget van 17 miljoen dollar verdient zich meervoudig terug, dat staat wel vast."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  70

  Spannend en pretentieloos zomervermaak

  "The Shallows is spannend en pretentieloos zomervermaak. Bovendien biedt de film een zeer welkom tegenwicht aan alle over-gecompliceerde kaskrakers, die een bataljon hoofdpersonages nodig denken te hebben om hun publiek aan te spreken."

  Frank Stol - FilmTotaal
  70

  Tussen wal en haai

  "Meer dan veertig jaar geleden zorgde de film Jaws ervoor dat filmbezoekers massaal uit het water bleven. Na al die tijd is er nu eindelijk een thriller die daar een heel klein beetje in de buurt komt."

  Erwin Mendes - Filmvandaag.nl
  60

  De haai in The Shallows is niet goed snik

  "The Shallows is bijna ongeloofwaardig, maar weet zich te redden. Dat resulteert in een spannende strijd in Mexicaanse wateren."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Sexy surfbeauty versus bloeddorstige witte haai

  "The Shallows zal de geschiedenis niet ingaan als een tweede Jaws (Spielberg, 1975), toch kijkt deze haaiengriezel met aardige schrikeffecten soepel weg."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  The Shallows had écht bijzonder kunnen zijn

  "Gemiste kans: die (GoPro) camera speelt tijdens de actie in de film nauwelijks een rol. Het hoogstvermakelijke The Shallows stuurt je naar huis met de gedachte dat dit écht bijzonder zou kunnen zijn."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  60

  Verraderlijk paradijs

  "In het geval van The Shallows helpen de digitale hulpmiddelen, naast moed, creativiteit en vergezocht geluk, in ieder geval goed mee."

  Suzan Groothuis - Indebioscoop.com
  50

  Mist beklemming

  "De film mist, anders dan bijvoorbeeld intense haaienfilms als Open Water (2003) of The Reef (2010), de beklemming die wordt ingeboezemd door een subliem en onstuimig monster dat ongevoelig is voor mensenleed."

  George Vermij - Schokkend Nieuws
  40

  Het meisje, de haai en een gewonde meeuw

  "Het levert bij vlagen spannende surfhorror op, misschien wat langgerekt, maar inventief gemaakt, op de vierkante meter."

  Belinda van de Graaf - Trouw
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 18 augustus 2016
  Distributeur: Universal Pictures International