The Girl on the Train

The Girl on the Train (2016)

Film1
6.4 / 10
34
Pers
61% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Mysterie, Thriller
Regie: Tate Taylor
Cast: Emily Blunt, Haley Bennett, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Thriller met Emily Blunt als getroebleerde vrouw die bang is dat ze iets te maken heeft met een mysterieuze verdwijning

De pas gescheiden Rachel neemt altijd de trein naar haar werk en ziet iedere dag dezelfde huizen langskomen met daarin dezelfde mensen. Om te ontsnappen aan haar eigen sores bedenkt ze een perfect droomleven voor een jong koppel in hun prachtige woning. Op een dag ziet Rachel vanuit de trein iets gebeuren wat deze utopie bruut verstoort. Er ontsteekt een woede in haar en ze besluit uit de trein te stappen. De volgende dag wordt ze wakker met een enorme kater en een afgrijselijke realisatie: ze heeft iets ergs gedaan, maar wat?

De thriller The Girl on the Train is gebaseerd op bestseller van Paula Hawkins, in Nederland uitgebracht als Het meisje in de trein.********

Film1 Recensie: The trainwreck on the train

Emily Blunt schittert met bloeddoorlopen ogen en uitgelopen make-up. The Girl on the Train is een gedegen thriller met de juiste kronkels en plottwisten, misschien niet zo ziekmakend akelig als sommige genre-genoten maar desalniettemin lekker naar.

Lees verder
 • Pers - 61%  
  80

  Spannend tot het allerlaatst

  "The Girl on the Train leunt zwaar op de vertolking van Emily Blunt. Zij draagt als belangrijkste getuige het drama dat door verschillende (al dan niet betrouwbare) perspectieven wordt verteld. Tot in de laatste minuut houdt Taylor het spannend."

  Ab Zagt - AD
  80

  The trainwreck on the train

  Emily Blunt schittert met bloeddoorlopen ogen en uitgelopen make-up. The Girl on the Train is een gedegen thriller met de juiste kronkels en plottwisten, misschien niet zo ziekmakend akelig als sommige genre-genoten maar desalniettemin lekker naar.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  70

  Emotioneel geladen thriller

  "Trouw aan het boek zaait regisseur Tate Taylor (The Help) verwarring met zijn gefragmenteerde manier van vertellen. (...) Het emotioneel geladen acteerwerk van Emily Blunt houdt The girl on the train stevig op de rails, ook in de scherpste bochten."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Koele invuloefening van een slimme bestseller

  "vanuit wisselende perspectieven van drie vrouwen krijg je als kijker steeds kleine brokjes informatie die, via sprongen in de tijd, bij elkaar blijken te passen. Een beproefde methode voor thrillers, hoewel het in dit geval wat mechanisch uitpakt"

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Komt te langzaam op gang

  "een meeslepende thriller, die dankzij het unieke oogpunt van waaruit het verhaal verteld wordt, boeiend blijft. Hoewel het plot wat traag op gang komt, maken de cameravoering en de acteerprestaties, van met name Blunt, veel goed."

  Andrea Huntjens - FilmVandaag.nl
  60

  Ook de verfilming van The Girl on the Train is beklemmend

  "Zowel het boek als de film hadden iets slimmer kunnen zijn, maar ook zonder die ambitie houdt The Girl on the Train de aandacht goed vast."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  60

  Perspectief van de onbetrouwbare verteller

  Het is lovenswaardig dat Blunt wederom kiest voor een rol waarvoor ze elke vorm van ijdelheid aan de kant schuift. "Als drinkende, vloekende, schreeuwende en wantrouwige treinreiziger is ze in elk geval zeer overtuigend. Jammer genoeg heeft The Girl on the Train in zijn geheel genomen ook iets weg van een diesellocomotief, die maar langzaam op stoom komt."

  Frank Stol - FilmTotaal
  60

  Schoolvoorbeeld van de onbetrouwbare protagonist

  "Waarschijnlijk de grootste aantrekkingskracht van The Girl, de verfilming van de debuutroman van Paula Hawkins: uitvogelen wat klopt en wat niet."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Een gemiste kans

  "'The Girl on the Train' weet de hoge verwachtingen niet waar te maken, ondanks Emily Blunt die heel sterk is als de kwetsbare Rachel. Maar doordat de rest van de karakters allemaal eendimensionaal zijn en de plot zo voorspelbaar is blijft de film op afstand."

  Shelley Eimers - Cinemagazine
  40

  Geen bijzondere verfilming

  "Een weinig overtuigende thriller, met een niet al te sterke cast en een voorspelbaar einde. De met Amerikaans-christelijke moraal doorspekte ontknoping is verre van origineel."

  Bor Beekman - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 oktober 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux