Allied

Allied (2016)

Film1
6.7 / 10
29
Pers
61% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama, Romantiek
Regie: Robert Zemeckis
Cast: Brad Pitt, Marion Cotillard, meer »
Lengte: 124 minuten
Land: Groot-BrittanniŰ, Verenigde Staten
Taal: Engels, Frans, Duits, Arabisch
Kijk nu

Romantische oorlogsfilm met Brad Pitt als een officier van de geheime dienst die een affaire krijgt met de Franse verzetsstrijder Marion Cotillard

1942. Tijdens een dodelijke missie in vijandelijk Noord-Afrikaans gebied ontmoet Max Vatan, officier van de geheime dienst, de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog.

Allied is een romantisch oorlogsdrama van regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump, Cast Away) met in de hoofdrollen Brad Pitt en Marion Cotillard. Het scenario werd geschreven door de Britse cineast Steven Knight, die onder meer de scenario's van op zijn naam heeft staan van Eastern Promises en Pawn Sacrifice alsmede de regie van de thrillers Hummingbird en Locke. • Pers - 61%  
  80

  Prachtig vormgegeven film

  "Alles bij elkaar is Allied een prachtig vormgegeven film, waarin je je echt in de jaren 40 waant. De nauwkeurig in elkaar gezette compositie van stilte en muziek ondersteunt de minutieus gevormde acteerprestaties perfect."

  Diederieke van Herwijnen - Cinemagazine
  70

  Gelikte spionagethriller

  "Zemeckis' aanpak mag dan opzichtig zijn; met de identificatie zit het wel goed. Deze film draait om dit buitengewone echtpaar dat in buitengewone omstandigheden voor elkaar valt."

  Danitsa Linders - FilmTotaal
  70

  Spionnenromance onder vuur

  "Toch is de nieuwe Zemeckis - die stevig knipoogt naar Inglourious basterds - een onderhoudende en spannende spionagethriller."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  70

  Woestijnzand en luchtbombardementen

  "Al met al is Allied een prima spionagethriller met een goede verhaallijn. Het is wellicht niet de klassieker Ó la Casablanca waar de regisseur wellicht op gehoopt had, maar de film is meer dan het kijken waard."

  Reyer Krikke - Filmvandaag.nl
  60

  Halfslachtig eerbetoon aan 'Casablanca'

  "Maar zeker tegen het einde komen er momenten voorbij waarin Pitt wÚl alles uit de kast haalt, en ruim baan geeft aan woede en wanhoop. Dan blijkt hij toch een acteur te zijn die niet valt af te schrijven."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  60

  Pitt en Cotillard als Bogart en Bergman in Casablanca

  "Zemeckis doet met Allied een gooi naar die klassieke filmstijl. Weliswaar heeft de film een hedendaagse houding ten opzichte van seks en geweld, maar zowel de grootsheid van zijn filmtaal als de schaamteloosheid van de melodramatische wendingen hebben iets ouderwets (..)"

  Joost Broeren - Huitenga - Het Parool
  40

  Allied blijft vooral peperdure edelkitsch

  "Allied is een oorlogsromance in ouderwetse Hollywoodstijl, maar met een ongeloofwaardig scenario. De chemie tussen de hoofdrolspelers lijkt een theoretische aangelegenheid."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  40

  Brad Pitt speelt onge´nspireerd

  "Vooral Pitt bakt er weinig van. Zijn vertolking is opmerkelijk onge´nspireerd. Van chemie met Cotillard is totaal geen sprake."

  Ab Zagt - AD
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 januari 2017
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Five Seconds of Silence