Mees Kees langs de lijn

Mees Kees langs de lijn (2016)

IMDb
6.2 / 10 79
Pers
56% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Komedie
Regie: Aniëlle Webster
Cast: Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, meer »
Lengte: 79 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Vierde bioscoopfilm over de vrolijke meester Kees die zijn klas coacht voor een voetbaltoernooi maar het stokje moet overdragen aan directrice Dreus

Directrice Dreus wil dat de klas van schoolmeester Kees meedoet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Mees Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Kees ziek wordt. Terwijl de meester zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen, vervangt Dreus hem als voetbalcoach. Gelukkig kan Mees Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen.

In deze vierde film naar de boeken van Mirjm Oldenhave neemt acteur Leendert de Ridder het stokje over van Willem Voogd voor de hoofdrol van Mees Kees. Cabaretière Sanne Wallis de Vries keert wel terug als directrice Dreus. • Pers - 56%  
  80

  Vierde Mees Kees is vrolijk en licht melancholiek

  "Mees Kees langs de lijn, vol perikelen rond een schoolvoetbaltoernooi en de moeder van Kees, is vertrouwd vrolijk van toon en toch licht melancholiek."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  Aan dit sfeertje kan weinig fout gaan

  "Dit is vooral een onbekommerde film die tussen de olijke momentjes door benadrukt dat je met de juiste instelling alles een positieve draai kunt geven. Dat voelt minder oprecht dan de vorige delen, maar het zorgeloze sfeertje charmeert wel."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  60

  Nieuwe gezichten, zelfde pret

  "De wereld van stagiair Mees Kees, geïnspireerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave, is er nog altijd één waarin kinderen helemaal zichzelf mogen zijn."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  40

  Een wat flegmatieke Kees

  "Die inertie is ergerniswekkend, ook omdat die erg letterlijk wordt uitgespeeld. Dat geldt overigens voor de hele film."

  Herien Wensink - NRC Handelsblad
  40

  Het verhaal van Mees Kees had genoeg aan drie delen

  "Langs de lijn neemt niet alleen flinke loopjes met de geloofwaardigheid, er is ook een enorm gebrek aan drama en belangen."

  Mike Peek - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 7 december 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux