Ron Goossens, Low-Budget Stuntman

Ron Goossens, Low-Budget Stuntman (2017)

IMDb
6.2 / 10 1032
Pers
58% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Steffen Haars, Flip van der Kuil
Cast: Tim Haars, Bo Maerten, meer »
Lengte: 79 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Komedie van de makers van New Kids en Bro's Before Ho's over een amateuristische stuntman die van zijn vrouw een succesvolle actrice moet verleiden

Wanneer Ron Goossens ternauwernood een dronkenmansactie overleeft op spectaculaire wijze, gaat het online filmpje van deze amateurstunt viral. Een louche impresario wil Ron gaan verhuren als spotgoedkope stuntman. Ron is hier verre van gecharmeerd. Totdat hij erachter komt dat zijn vrouw Angela, de liefde van zijn leven, met zo'n beetje het hele dorp is vreemdgegaan. Ron wil haar, ondanks alles, niet kwijt en krijgt van Angela het ogenschijnlijk onmogelijke ultimatum. Als hij Nederlands meest succesvolle actrice Bo Maerten in bed weet te krijgen, dan blijft ze bij hem. We volgen deze held van een 'stuntman' in zijn alles verwoestende pogingen om Nederlands meest onbereikbare actrice te verleiden.

Deze uitzinnige komedie werd geschreven en geregisseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil, bekend als de makers van New Kids en Bro's Before Ho's. De titelrol van Ron Goossens wordt vertolkt door Tim Haars, Steffens broer, en actrice Bo Maerten speelt zichzelf. Andere rollen zijn voor Henry van Loon als barman Peter en Michiel Romeyn als impresario Berrie die in zijn stal onder meer een door Dennie Christian gespeelde zanger heeft. Daarnaast zit de film boordevol cameo's van beroemdheden als Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen, Tygo Gernandt, Beau van Erven Dorens, Eddy Terstall en Martin Koolhoven. • Pers - 58%  
  70

  Keilamme brokkenpiloot

  "Met zijn enorme grapdichtheid is ook Ron Goossens: Low-budget stuntman weer een niets en niemand ontziende aanval op de goede smaak. Vooral Tim Haars - die voor zijn hoofdrol 15 kilo aankwam - amuseert als stomdronken waaghals."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Niet helemaal onserieuze komedie is uiterst vermakelijk

  "De filmmakers excelleren in de botte grap, maar het scenario heeft minder zeggingskracht dan hun vorige gevoelige succeskomedie. Toch blijven de scènes met cameo's van bekende acteurs en regisseurs uiterst vermakelijk."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  60

  Opnieuw stromen rivieren bier door oneindig laagland

  "Er zitten zeker sterke grappen in, zoals de 'Drink & Drive' die Rons beste vriend Peter bij zijn café wil openen, maar veel grappen worden te lang aangehouden of op een andere manier te veel benadrukt. Dat is niet omdat de film je ongemakkelijk wil laten voelen. De timing klopt gewoon niet. Je kunt niks serieus nemen, maar humor blijft een ernstige zaak."

  Ronald Rovers - Trouw
  40

  Aaneenschakeling van sketches

  "Ron Goossens is een aaneenschakeling van sketches, maar verder vooral veel onderbroekenlol voor pubers bevat. Leuk om met een half oog mee te krijgen, maar veel om het lijf heeft het niet."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 26 januari 2017
  Distributeur: Entertainment One Benelux