The Fall (2013) Serie met Gillian Anderson (The X-files) als politie-inspecteur die een onopgeloste moord in Belfast moet ontrafelen

Naar de filmpagina Ga naar de filmpagina

Cijfer

9 van de 10 sterren (16 stemmen)
Jouw cijfer:

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 13

Discussie: Fall, The (2013)

 1. #1
  Producent
  Geregistreerd
  21 December 2007
  Berichten
  15.679

  Standaard Fall, The (2013)

  Wat vind jij van deze film?

 2. #2
  Producent brykiert's schermafbeelding
  Geregistreerd
  1 August 2006
  Berichten
  488

  Standaard

  Ben zo blij dat Film1 deze serie gaat uitzenden. Gillian Anderson is een fantastische actrice en van Jamie Dornan ben ik fan geworden sinds ik hem zag in Once Upon A Time.

 3. #3
  Runner
  Geregistreerd
  2 January 2012
  Berichten
  87

  Standaard

  Goed verzorgde thrillerreeks. Traag en broeierig op de juiste manier. Voor liefhebbers van sterke series over seriemoordenaars een absolute must see!

 4. #4
  Figurant
  Geregistreerd
  7 October 2013
  Berichten
  44

  Standaard

  Fascinerend plot, goede personages, uitstekend acteerwerk. Liefhebbers van goede thrillers zullen genieten!

 5. #5
  Figurant
  Geregistreerd
  12 January 2014
  Berichten
  1

  Standaard

  waarom is er nog geen oplossing want hij stopt toch niet na deel 5 ?

 6. #6
  Figurant
  Geregistreerd
  7 March 2009
  Berichten
  6

  Standaard

  Ik las net dat er een 2e serie in de maak is :-)

 7. #7
  Regisseur
  Geregistreerd
  30 June 2009
  Berichten
  410
  8 van de 10 sterren

  Standaard

  Goeie serie, waarin de jacht op de seriemoordenaar goed is uitgewerkt.

 8. #8
  Producent Quentin's schermafbeelding
  Geregistreerd
  10 October 2007
  Berichten
  703
  7 van de 10 sterren

  Standaard

  Prima acteerwerk rondom, zowel van Anderson als de overige cast. Men heeft ook de goede sfeer te pakken voor een traag ontwikkelende 'policier' met diverse subplots. The Fall maakt nieuwsgierig en weet de spanning vast te houden, al gaat de vooruitgang soms wel erg traag en verliest men zich (te) vaak in details die er weinig tot niets toe doen voor de ontwikkeling van de verhaallijn. Wellicht mede hierdoor blijft de kijker aan het eind van de serie verbouwereerd achter als hij tot de ontdekking komt dat geen van de plots wordt afgewikkeld....

  Een film met open einde is al niet ieders voorkeur, maar vijf (5) afleveringen van elk een uur afzien om dan in het luchtledige te eindigen is wel heel veel gevraagd van de kijker. Zeker als het om een politieserie gaat, waarbij iedereen een oplossing verwacht na al die tijd. De schuldige is voor de kijker weliswaar van meet af aan bekend, maar je volgt zo'n verhaal toch met name om te zien hoe de speurders de puzzel oplossen. Die voldoening krijg je hier dus niet. All zou je kunnen concluderen dat het slechts een kwestie van tijd is voor de dader bekend is weet iedereen dat misdadigers soms lang voortvluchtig weten te blijven. Ook de subplots rondom corruptie en de moord op een politieman blijven onbeantwoord. En dat is toch wel frustrerend nadat je ergens zoveel tijd in investeert.

  "Ja maar er is een nieuw seizoen in de maak" zullen sommigen zeggen. Dat mag zo zijn, maar die verlenging is eerst naar aanleiding van de onverwacht hoge kijkcijfers bedacht. Dus mogen we er vanuit gaan dat de eerste reeks als zelfstandig verhaal is gedraaid. Bovendien is nog niet bekend of de volgende reeks voortborduurt op deze zaak c.q. zaken of dat men met een nieuwe hoofdlijn komt. (Er komt sowieso een andere regisseur).

  De sterke punten van de serie maken me wel nieuwsgierig naar de volgende reeks, en ik ben vast niet de enige die de hufterige dader achter de tralies wil zien verdwijnen. Maar tegelijkertijd is wel te hopen dat het niet zo'n serie wordt waar de jacht op één en dezelfde dader wordt uitgesmeerd over ettelijke seizoenen. Uiteindelijk wordt het altijd saai, en is het interessanter als er nieuwe zaken aan bod komen.

  Al met al een aardige serie met een gemankeerde plotafwikkeling en iets te trage, dwalende vertelstijl. Ook het 'Opzij' sfeertje met een zeer frequent opgeheven vingertje is wat al te opdringerig en moralistisch. Je krijgt door deze kunstgrepen het idee dat de makers het afleveren van een vakkundig gemaakte politieserie wat te gewoontjes vonden, en daarom met feministische boodschappen en open eindes getracht hebben er iets anders van te maken. En dat is jammer, want juist daarom is het aanwezige potentieel niet volledig waargemaakt. Hopelijk gebeurt dat wel in het volgende seizoen, onder andere regie.

 9. #9
  Figurant
  Geregistreerd
  16 November 2014
  Berichten
  2

  Standaard

  Mooie spannende film. Hoop dat tweede serie snel komt. Ben benieuwd wanneer?.....

 10. #10
  Figurant
  Geregistreerd
  16 November 2014
  Berichten
  2

  Standaard

  Was benieuwd wanneer deel 2 uitkwam. Maar lees nu dat het nog wel enige tijd lan duren. Helaas......

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •