Programma-informatie en kinderslot

Waar kan ik programma-informatie vinden?

- De Elektronische Programma Gids (EPG) van je aanbieder van digitale televisie. De gids is eenvoudig op te roepen met de afstandsbediening van je televisie of settopbox. Kijk voor meer informatie op de website van jouw aanbieder.
- Op film1.nl via het tabblad tv-gids. Hier vind je uitgebreide informatie over uitzendtijden en achtergronden bij de programma's. Je ziet niet alleen wat je vanavond of deze week kunt verwachten, maar ook hoe het programma de rest van de maand eruit ziet. Als je op de download-pijl aan de rechter bovenzijde van de pagina klikt, kun je heel eenvoudig een PDF uitprinten van de programmering.
- De Film1-app kun je gratis downloaden en biedt uitgebreide, actuele programma-informatie van het aanbod. De app is beschikbaar voor Android en Apple iOS.
- De nieuwsbrief van Film1, waarbij je wekelijks op de hoogte wordt gehouden van het laatste filmnieuws en programma-updates. Kijk linksonder aan deze pagina om je aan te melden voor de nieuwsbrief.
- Ook in veel papieren en online televisiegidsen wordt de programmering van Film1 vermeld.

Wat houdt Ouderlijke toezicht of een Kinderslot in?

Film1 adviseert ouders met kinderen om een kinderslot in te stellen, zodat films boven een gekozen leeftijd automatisch worden geblokkeerd. Deze films kunnen door middel van een pincode worden gedeblokkeerd.
LET OP! De pincode op de settopbox van je tv-aanbieder verschilt van de pincode die je instelt op de Film1-app en website.

Hoe stel ik een kinderslot in op mijn settopbox?

Op je settopbox kun je het kinderslot activeren in het instellingen menu. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je decoder of kijk op de website van je televisie-aanbieder hoe je dit op jouw decoder kunt activeren.
LET OP! De pincode op de settopbox van je tv-aanbieder verschilt van de pincode die je instelt op de Film1-app en website.

Hoe stel ik een kinderslot in via de Film1-app?

Selecteer op smartphones de menuoptie 'Meer' en op tablets het tandwiel-icoontje rechtsboven om bij de instellingen te komen. Druk op Ouderlijk toezicht en stel twee keer een pincode van 4 cijfers in. Selecteer vervolgens een leeftijdsgrens.
LET OP! De pincode op de settopbox van je tv-aanbieder verschilt van de pincode die je instelt op de Film1-app en website.

Hoe stel ik een kinderslot in via de Film1-website?

Login op film1.nl en selecteer in het menu Ouderlijk toezicht. Stel een pincode van 4 cijfers in en kies een leeftijdsgrens. Klik tot slot op Opslaan.